domovina

DOKUMENT: Obvinenie sluhov súčasnej garnitúry v NAKA a „svinstvá“ napáchané vyšetrovateľmi Čurillom a Ďurkom v kauze manipulovania trestných konaní

Podnetom na začatie trestného stíhania bola spravodajská informácia nelegálneho ovplyvňovania svedkov závažnej trestnej činnosti poskytnutá Slovenskou informačnou službou zo dňa 26. 03. 2021, pod stupňom utajenia „dôverné“, ktorá bola doručená 31. 03. 2021 na odbor inšpekčnej služby Západ útvar inšpekcie Úradu inšpekčnej služby

Vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry Pavol Ďurka a Ján Čurilla sú obvinení z marenia spravodlivosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Inšpekcia využila nielen správy SIS, ale aj agenta. Chystali sa vyšetrovatelia aj na šéfa strany Smer Roberta Fica?

Podľa uznesenia o obvinení sa dohadovali so svedkami niektorých toxických káuz na výpovediach či ich výpovede upravovali.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Podnetom na začatie trestného stíhania bola informácia z prostredia SIS.

Z uznesenia o obvinení, ktoré má Pravda k dispozícii, sa Čurilla a Ďurka 15. mája 2020 zúčastnili na akcii, počas ktorej mal byť zadržaný Martin Mikulec. Hľadali ho na adrese jeho trvalého pobytu, hoci obaja vedeli, že už od 11. mája bol v Chorvátsku.

Ešte 15. mája mal Čurilla telefonicky hovoriť s Mikulcom a dohodli sa, že sa dobrovoľne vráti a bude s políciou spolupracovať. No vyšetrovatelia sa rozprávali aj s Petrom Petrovom, ktorý mal zabezpečiť, aby sa „Martin Mikulec na Slovensko nevrátil, lebo bude zadržaný na hraniciach“. Mikulca našli vlani 5. augusta mŕtveho v českom Zlíne.

„Čím obvinení zabránili prítomnosti ako aj vykonaniu výsluchu v tom čase obvineného Martina Mikulca,“ konštatuje vyšetrovateľ v uznesení o obvinení.

Ďurka ďalej 20. augusta 2020 vypočul v budove policajného prezídia na Račianskej ulici v Bratislave Csabu Dömötöra. „A to tak, že … znenie výpovede svedka napísal sčasti podľa seba a nie tak, ako vypovedal svedok… a to z dôvodu, aby aj výpoveď svedka Csabu Dömötöra potvrdzovala výpoveď svedka Mateja Zemana v dôležitých okolnostiach týkajúcich sa stretnutia osôb Matej Zeman, Ľudovít Makó a František Böhm v prevádzke Towers v Bratislave,“ píše sa ďalej v uznesení s tým, že aj na základe tohto dôkazu Špecializovaný trestný súd v Pezinku poslal vlani v septembri do väzby bývalého šéfa kriminálky Finančnej správy Makóa.

Toho polícia zadržala v rámci akcie Božie mlyny a aj na základe jeho výpovedí nasledovali ďalšie policajné akcie.

„Podnetom na začatie trestného stíhania bola spravodajská informácia nelegálneho ovplyvňovania svedkov závažnej trestnej činnosti poskytnutá Slovenskou informačnou službou zo dňa 26. 03. 2021, pod stupňom utajenia „dôverné“, ktorá bola doručená 31. 03. 2021 na odbor inšpekčnej služby Západ útvar inšpekcie Úradu inšpekčnej služby,“ píše sa ďalej v odôvodnení uznesenia o obvinení oboch vyšetrovateľov.

Spravodajská informácia sa mala týkať podozrení z nelegálneho ovplyvňovania svedkov – tak policajtmi, ako aj civilnými osobami.

Podnetom na stíhanie Ďurku a Čurillu je aj záznam prokurátora bratislavskej krajskej prokuratúry, ktorý spísal koncom marca tohto roku Branislav Zurian, a výsluch Jána Kaľavského. Inšpekčná služba postupne zbierala dôkazy, preto boli „vykonané viaceré zaisťovacie úkony“ – aj priamo v budove policajného prezídia, kde boli zaistené rovnopisy vyšetrovacích spisov, aj niektoré spisy, ktoré vyšetrovatelia odmietli vydať, či v priestoroch detašovaného pracoviska NAKA v Trenčíne.

Martin Mikulec mal stáť na čele skupiny takáčovci zo Záhoria. Od mája minulého roka bol na úteku. Obeseného ho našli vlani začiatkom augusta v Zlíne. Policajné vyšetrovanie prišlo k záveru, že na jeho smrti nemala podiel iná osoba.

Práve o tomto Mikulcovi vypovedal Ján Kaľavský, šéf operatívcov NAKA. V júni prokurátor zrušil jeho obvinenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Kaľavský bol podozrivý, že vynáša práve takáčovcom.

Podľa uznesenia o obvinení Čurillu a Ďurka, Kaľavský vlani v máji vedel, že Mikulec nebude doma, keď sa ho budú snažiť zadržať. Túto informáciu šéf operatívcom posunul aj vyšetrovateľom, ktorí však rozhodli, že akcia bude.

Čudná akcia

Kaľavský bol pri tom, keď Čurilla volal Mikulcovi. Počul, ako Čurilla povedal, nech sa Mikulec čím skôr vráti na Slovensko, lebo „je to v jeho záujme“.

V ten istý deň bolo po Mikulcovi vyhlásené celoštátne pátranie, hoci – ako podotkol Kaľavský, Mikulec povedal, že sa „vráti naspäť a bude vypovedať“.

Kaľavský ďalej vypovedal, že všetky informácie, ktoré mal o Mikulcovi, posúval vyšetrovateľovi Čurillovi. Kaľavského informoval Peter Petrov.

„Asi týždeň alebo dva po tom, ako bol Mikulec v zahraničí, mu telefonoval Peter Petrov a vravel mu, že sa Mikulec vracia na Slovensko a chce vypovedať,“ píše sa v uznesení o obvinení vyšetrovateľov.

Kaľavský v ten istý deň prišiel za Čurillom a Ďurkom, vytočil Petrova a dal ho na hlasný odposluch. Petrov zopakoval, že Mikulec chce ísť vypovedať. Jeden z vyšetrovateľov mal pokrútiť hlavou na znak nesúhlasu, nech Petrov Mikulca zastaví.

Kaľavský vypovedal, že síce nerozumel, prečo by sa Mikulec nemal vrátiť na Slovensko, ale Petrovovi povedal, nech ho zastaví, lebo „ho zastavia na hraniciach a zoberú ho“. Pri tomto telefonáte mali byť aj iní vyšetrovatelia zo skupiny Apači, ktorí sa špecializujú na takáčovcov. Aj pred nimi mali Čurilla a Ďurko povedať, že „nemá službu ten správny sudca, teda ten ich sudca, nakoľko 90 percent realizácií robili pri vybraných sudcoch ako je Hrubala“.  

Sudca Ján Hrubala je v súčasnosti šéfom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). 

Petrov tiež vypovedal, že operatívec Národnej kriminálnej agentúry Branislav Dunčko „mu vravel, ako nosil spisy sudcovi pred každým pojednávaním, osobne chodil za Hrubalom a vysvetľovl mu celú schému a sudca mal vytvorený obraz podľa toho, ako mu to on zreprodukoval.“

Keď sa Kaľavský dozvedel, že Mikulec sa obesil a „má byť niekde v Čechách“, informoval vyšetrovateľov zo skupiny Apači. Informáciu overili a podľa neho „boli všetci radi, že sa im ďalší zločine obesil, tak to brali, že je to dobre, že je to ďalší spoločný zárez na pažbe“.

Agent medzi vyšetrovateľmi

„K predmetnej trestnej veci bol použitý agent, ktorý po svojom výsluchu okrem iného uviedol, že už ako agent sa stretol s Romanom Stašom, ktorý bol v tom čase zaradený ako operatívny pracovník na NAKA Bratislava,“ píše ďalej vyšetrovateľ, ktorý vzniesol obvinenie Čurillovi a Ďurkovi. Agent sa pýtal Staša, kto dal pokyn na zastavenie Mikulca.

„Staš sa ani raz nevyjadril, že to tak nebolo, že on v podstate počas celého rozhovoru len hlavou prikyvoval. Následne Staš agentovi povedal, že má ísť za Janom Čurillom, aby mu to ozrejmil,“ pokračuje uznesenie.

Ďalej sa v ňom píše, že Staš sa len raz ohradil, že niečo nevie. Išlo o správu, ktorú mal agentovi poslať Čurilla. Správa mala ísť informátorovi Petrovovi, aby prichystal Csabu Dömötöra na výsluch pred vyšetrovateľom Ďurkom.

Agent sa stretol s Čurillom v Ďurkovej kancelárii. Vypytovali sa ho na vypočúvanie na inšpekcii, prečo vydal mobil a prístupové kódy. Vysvetlil im, že sa obáva, lebo v mobile mal nejaké screenshoty, komunikáciu s podriadenými a otvorené konto služby gmail. Ďurka vraj začal cez znalca z odboru informatiky zisťovať, či sa inšpekcia môže dostať do jeho konta a dostať sa aj ku komunikácii s Čurillom. Išlo najmä o screenshot správy od Čurillu, ktorá „bola agentovi adresovaná s bodmi pripravenými pre výpoveď Dömötöra“.

O niekoľko minút po tomto rozhovore Čurilla opäť zavolal agenta. Pripravený mali mať celý spis, ktorý sa týkal takáčovcov a vysvetľovali mu, že správa s bodmi, ktoré sa týkali výpovede Csabu Dömötöra nesedí so spisom.

Čurilla mu mal údajne povedať, že ak by sa ho niekedy pýtali na zastavenie Mikulca pri návrate na Slovensko, tak to „nemal potvrdiť“.

V tom čase – tak to uvádza agent – sa ho začali báť, vedeli, že bol vypovedať na inšpekcii, začali mu nedôverovať. Dokonca, že „chceli skutočnosti vo vzťahu k ovplyvňovaniu alebo nastavovaniu, ako to nazývali, prehodiť na osobu agenta a Tigra“. Tiger je prezývka Petra Petrova.

Takto mali vyšetrovatelia ovplyvňovať aj ďalších – nielen Petrova, Dömötöra či Zemana. No len v jednom prípade mali byť konkrétne body napísané do správy – to je tá, ktorá sa týkala inštrukcií pre Dömötöra.

„Podľa vyjadrení agenta vyšetrovatelia vždy potrebovali vyskladať skutok tak, aby ho potvrdzovali dve alebo tri osoby,“ pokračuje uznesenie.

V ďalšej stati opisuje, ako prišiel agent do kancelárie vyšetrovateľa Ďurku, ktorý sledoval tlačovú konferenciu predsedu Smeru Roberta Fica ku kauze advokáta Martina Ribára. To bol v minulosti práve Ďurkov prípad.

Ústavný súd sa zaoberal sťažnosťou advokáta Martina Ribára, ktorá sa dotýkala jeho neodôvodnenej väzby trvajúcej 20 mesiacov. Ústavný súd rozhodol, že celá doterajšia väzba bola protizákonná a v náleze publikovanom 14. mája 2021 nariadil Najvyššiemu súdu SR okamžite prepustiť z väzby na slobodu advokáta Martina Ribára, ktorému bolo porušené právo na osobnú slobodu a bezpečnosť.

„Závažné to nie je len kvôli obsahu tohto rozhodnutia, ktoré diskvalifikuje Špecializovaný trestný súd a špeciálnu prokuratúru, ale nám dáva obraz, ako dnes funguje polícia, prokuratúra a súdy pri rozhodovaní o väzbe. Toto rozhodnutie poukazuje, čo za ohavnosti sa páchajú na ľuďoch za posledný rok,“ uviedol vtedy Robert Fico na tlačovke.

„P. Ďurka povedal, že tieto vyjadrenia nezostanú nepotrestané, a že on o chvíľu uvidí, to povedal tak cez zuby smerom k R. Ficovi potichu. Následne agent povedal P. Ďurkovi, že je kok.t, pričom P. Ďurka reagoval s tým, že to by sa na neho aj J. Čurilla hneval, keby to zostalo nepotrestané,“ konštatuje uznesenie o obvinení Čurillu a Ďurka.

Čo povedal ďalší svedok?

Uznesenie o stíhaní dvoch elitných vyšetrovateľov sa opiera aj o výpoveď muža, ktorý bol s Mikulcom v Chorvátsku. Zariaďovali tam Mikulcov apartmán. Potvrdil, že Mikulec často telefonoval, stretol sa s Františkom Böhmom, ktorý býval len kúsok opodiaľ. Počul, ako si Mikulec dohaduje výsluch s nejakým vyšetrovateľom a vraj si aj určili termín. Cestou domov sa však stretli s Böhmom, ktorý Mikulcovi povedal, aby nešiel domov. Čo sa aj stalo – Mikulec sa na Slovensko nevrátil.

O tom, že Čurilla s Ďurkom mali vedieť o plánovanom návrate Mikulca na Slovensko, ale nechceli, aby prekročil hranice, majú svedčiť aj odposluchy. Uznesenie cituje odposluchy agenta, ale aj záznamy SIS.

Podľa jedného z nich mal Petrov priznať, že spolupracoval s políciou a informoval vyšetrovateľov o Mikulcovi. Podľa neho mal Böhm Mikulca upozorniť, aby sa nevracal. „Ale aj som volal Čurillovi, povedal som im, že Mikulec sa vracia naspäť a všetko a Čurilla naschvál ho chcel viacej dojebať, aby si to nevedel vybaviť, že však nech nepríde, vydajú naňho zatykač, už ho nikto nepustí a oni mi vtedy chalani povedali, že nechaj mu odkaz, že, že keď sa vráti, že ho zadržíme, lebo že ide Jakuza vypovedať a skončil,“ citujú sa Petrovové slová.

Ale aj tieto: „Ja som, ja som celý čas tomu Čurillovi pomáhal.“

Vyšetrovateľ v uznesení pripomína Čurillove slová, ktoré mal povedať agentovi a ktorými sa priznal, že na jeho pokyn konal Petrov a zastavil Mikulca pri návrate domov: „Keď to on kok.t povie, tak ja ti radím povedz, že toto neni pravda. Lebo signál na odposluchoch nemôžu mať, a keď to nemáš nikdy napísané. Lebo toto by bol prúser jak, jak, jak víno.“

„Na základe uvedeného je jednoznačne preukázané úmyselné vedomé konanie obvinených J. Čurillu a P. Ďurku, ktorí prostredníctvom P. Petrova zabránili M. Mikulcovi, aby sa vrátil na Slovensko, spolupracoval a vypovedal pred vyšetrovateľom v jeho trestnej veci, v ktorej bol obvinený, a to z dôvodu, aby na M. Mikulca bol použitý väzobný dôvod… Uvedeným konaním obvinených bola naplnená skutková podstata zločinu marenia spravodlivosti v súbehu so zločinom zneužívania verejného činiteľa,“ dodáva vyšetrovateľ v uznesení o obvinení.

Čo vypovedal Csaba Dömötör?

Vyšetrovateľ Ďurka je obvinený, že „znenie výpovede svedka napísal sčasti podľa seba a nie tak, ako vypovedal svedok… a to z dôvodu, aby aj výpoveď svedka Csabu Dömötöra potvrdzovala výpoveď svedka Mateja Zemana v dôležitých okolnostiach týkajúcich sa stretnutia osôb Matej Zeman, Ľudovít Makó a František Böhm v prevádzke Towers v Bratislave.“

Týka sa správy, ktorá obsahovala inštrukcie, ako má Dömötör vypovedať o odovzdaní úplatku. Zeman mal totiž doniesť 100-tisíc eur Makóovi a Böhmovi do kaviarne v širšom centre Bratislavy.

Dömötör mal vypovedať, že videl, ako Zeman odovzdáva obálku, v ktorej malo byť stotisíc. Vyšetrovateľ však v uznesení dokazuje, že na kaviarni sú fólie, ktoré majú zrkadlový efekt. Čiže Dömötör, ktorý stál pred kaviarňou, nemohol vidieť, čo sa deje vo vnútri.

K Ďurkovi Dömötöra priviedol Kaľavský. Mal popísať, že Dömötör sa „klepal, triasol sa“. Kaľavský vypovedal, že keď sa po čase vrátil za Čurillom a Ďurkom, mal sa Ďurka smiať, že „je to úplný retard, že nevedel zopakovať vôbec nič a musel si celú zápisnicu, celý výsluch napísať on bez toho, aby sa sám k tomu C.Dömötör vyjadril a následnu ju C. Dömötör len podpísal“.

Podľa doslovných prepisov zvukových záznamov, ktoré poskytla SIS, mal vo februári tohto roku Petrov povedať: „Ja som im dohodol Zemáka, aby vypovedal proti Makovi. Ja som dohodol to, že, že zosúladili výpovede Čabu Domotora so Zemákom, aby im sedeli. Ja som im vybavil Jakuzu, že vypovedal o tom vydieraní… Čurilla to vie.“

Cenou za to mala byť Petrovova ochrana.

Ďalej mal Petrov povedať aj: „Ale na mne stojí aj Kučerkova Legalizácia, Očistec, Judáš, všetko.“

Alebo: „A ja si pamätám, keď mi povedal Čurilla, že keby neni mňa, neni takáčovcov, keby neni takáčovcov, neni Maka, neni Očisteč, keby neni Maka, neni Judáš, všetko som to robil ja.“

Na margo Dömötörovej výpovede sa mal vyjadriť: „Jasné, že Čaba bol trošku delenolez a Paľo Ďurka musel trošku upraviť zápisnicu, nech chronológ sedím, nebudem zas.“

Inšpekcia si vyžiadala súpis vstupov do objektov policajného prezídia. Podľa nich bol Dömötör na prezídiu 18. augusta 2020, ale oficiálne vypovedal až 20. augusta.

Vyšetrovateľ ďalej konštatuje, že Ďurka bol 18. augusta 2020 v Leopoldove – navštívil Zemana vo väznici ešte pred stretnutím s Dömötörom. „Ponechávam na vážne zamyslenie, prečo potreboval vyšetrovateľ P. Ďurka navštíviť M. Zemana na 40 minút bez vykonania procesného úkonu práve pred návštevou C. Dömötöra,“ píše vyšetrovateľ v uznesení.

Dömötör sa mal ďalej priznať, že mu výsluch na NAKA vybavil Petrov. O tom, ako má vypovedať, ho však mal inštruovať iba ústne. Ale ukázal mu fotku Makóa, aby vedel, koho vlastne v kaviarni videl. Böhma poznal osobne, lebo „sa chodil najesť do jeho reštaurácie“. Pri výpovedi pred vyšetrovateľom Ďurkom mal byť Dömötör v strese, preto „Ďurka napísal niečo tak ako povedal on, a z druhej strany písal aj podľa seba“. Počas výsluchu mal do miestnostni dvakrát prísť Čurilla, ale vraj nič nepovedal.

Policajná inšpekcia konštatuje, že aj na základe Dömötörovej výpovede bolo vydané uznesenie Makóovi a Böhmovi, a podaný podnet na návrh ich väzobného stíhania. Súd rozhodol o väzbe aj na základe výpovedí Dömötöra a Zemana, použil ich v odôvodnení väzby.

„Na základe uvedeného je jednoznačne preukázané vedomé konanie obvineného Pavla Ďurku v tom, že doplnil výpoveď Csabu Dömötöra tak, aby to sedelo a aby týmto potvrdil výpoveď svedka M. Zemana v trestnej veci vedenej na Národnej kriminálnej agentúre… a na základe aj ktorej boli osoby Ľ. Makó a F. Böhm vzaté do väzby Špecializovaným trestným súdom v Pezinku,“ píše vyšetrovateľ.

Podľa neho je jednoznačne preukázané, že Dömötör nevedel, čo sa v kaviarni Towers deje a „práve obvinený Pavol Ďurka tieto nepravdivé skutočnosti napísal podľa seba“.

„Z uvedeného konštatujem, že obvinený Pavol Ďurka svojím vedomím konaním naplnil skutkovú podstatu zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa,“ dodáva vyšetrovateľ inšpekcie. Odmenou za túto výpoveď mu bola„prisľúbená dohoda pre neho a pomoc pre M. Zemana“.

Celé 28-stranové obvinenie si môžete prečítať TU alebo TU.

Kto je kto?

Ľudovít Makó šéfoval kriminálne finančnej správy. Obvinený je z viacerých trestných činov, týkajú sa najmä korupcie. Je svedkom vo viacerých kauzách, vypovedal aj proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi.

František Böhm bol príslušníkom SIS. Bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, okrem iného usvedčoval z korupcie nebohého bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského či bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Zastrelil sa v dome v Plaveckom Štvrtku začiatkom februára tohto roku. Dosiaľ nie je ukončené vyšetrovanie, prečo polícia nezaistila Bohmovi zbrane.

Peter Petrov je v súčasnosti vo väzbe. Bol príslušníkom skupiny takáčovci. Petrova chcela získať policajná inšpekcia, akciu, ktorá sa konala 20. júla tohto roku, prerušil policajný prezident Peter Kovařík, za čo je teraz obvinený a preto aj odstúpil z postu policajného prezidenta. Petrova neskôr zadržala NAKA a s inšpekciou sa doťahovali, kto ho bude vypočúvať.

Csaba Dömötör bol obvinený z krivej výpovede. Okresný súd mu vymeral podmienku.

Matej Zeman, prezývka Zemák, patrik ku skupine takáčovcov. V Chorvátsku požiadal o politický azyl, minulý týždeň ho polícia zadržala pri návrate na Slovensku priamo na hraniciach.

Zdroj: pravda.sk / veci-verejne.sk / InfoVojna

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO Takáč: Niektorí farmári si vydýchnu. Byrokracia s kontrolami sa ich týkať nebude

Na zasadnutí Rady ministrov prezentoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč slovenský postoj k…

7 hodín ago

Protivládne médiá rozšírili hoax o Harabinovi, ktorý môže ovplyvniť voľby. Odrádza ľudí od Pellegriniho

Protivládne médiá sa na hulváta snažia ovplyvniť voľby šírením hoaxu o Harabinovi. Toto je dnes…

7 hodín ago

Tomáš: Prioritou vlády zostáva v prvom rade zamestnať slovenských občanov

Pri zamestnávaní ľudí zo zahraničia má Slovensko záujem nájsť pracovníkov na také profesie, na ktoré…

8 hodín ago

J. Hrabko: Rozhodnutie SNS zmenilo charakter volebnej kampane. Koalícia si nemôže dovoliť prehrať

Danko rozkýval kreslo pod Ficom Oznámenie SNS, ktorá v druhom kole prezidentských volieb jasne deklaruje,…

8 hodín ago

Gen. Viktorín odkázal Krúpovi a Mikulcovi: Cudzie záujmy stavať nad záujmy vlastných občanov je vlastizrada

Zľahčovanie záverov včerajšieho zasadnutia bezpečnostnej rady znova raz ukázalo, ako plytko k bezpečnostným otázkam pristupujú…

8 hodín ago

Vláda zločincov: Keď sa disidenti stanú nepriateľmi štátu

“V týchto dňoch celosvetového zmätku sú veľmi potrebné muži a ženy, ktorí budú odvážne bojovať…

8 hodín ago