svet

DRUHÝ PILIER DOBY POSTKAPITALISTICKEJ, SKRYTÝ ŠPEHOVIA

Zavedeným COVID pasov sa spúšťa nová Éra sledovania osôb, zvierat, služieb a tovarov.

Predstavme si aké spôsoby používajú štátne agentúry, súkromné špehujúce firmy, ale i softwarový Giganti.

1. Internetové prehliadače.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Sledovanie cez ´´fingerprinting´´. Ide o metódu kedy pomocou parametrov nastavenia prehliadača sledujú vašu činnosť a vedia Vás tým identifikovať. Treba pripomenúť, že existujú prehliadače, ktoré to kontinuálne menia a zabraňujú tomu. Určite ste sa stretli s posúvaním reklám na produkty ktoré ste nedávno kúpili alebo bežne kupujete. Práve o tieto dáta sa jedná. Prehliadače od majstrov tejto činnosti /chrome napríklad/ sledujú všetky TABy v danom prehliadači, ukladajú všetku históriu, ktorú ste im dovolili ukladať a nehovoriac o koláčikoch. To sú balíky /hovoríme o cookies/ informácií t.j nielen že im ich browser poskytne, ale ešte v takej forme, aby s tým vôbec nemali robotu. Našťastie sú aj tu riešenia, ale to niekedy nabudúce. Pre prehľad skúste si nainštalovať rozšírenia ´´uBlock Origin´´ a hneď zistíte koľko desiatok sledovačov a reklamárov sedia na stránke kde ste sa pripojil a bijú sa o to kto ukradne viac informácií. Všetko je to o tom aký používate browser. Či taký, ktorý ´´ od prírody´´ je naprogramovaný na kradnutie dát a sa snažíte to blokovať. Alebo taký, čo je naprogramovaný na udržaní dát u Vás lokálne a vy povoľujete, kto môže mať aké dáta a miesto obchodovania s dátami používa iný businessmodel. Ideálna je technika nazývaná Browser Isolation. Sám používam separátne browsere na rôzne aktivity.

Tému ohľadom sledovania cez searching engine radšej ani nezačnem. Ak máte google telefón, google systém, google browser a ešte aj vyhľadávač /google.com/ , tak je to ako keby ste im nainštalovali na sebe aj všetkých známych kamery. Riešenia vo forme iných vyhľadávačov, ako duckduckgo samozrejme existujú. Odporúčam každému vyskúšať rozdiel a hneď uvidíte o čom píšem, ako perfektne regulujú Vašu mienku podľa toho čo Vám podstrkujú. Absolútna a tvrdá politická manipulácia.

2. IP adresa. Do internetovej siete sa pripájate cez svoju IP adresu. Tá Vás jednoznačne identifikuje. Tiež existujú riešenia ako VPN, kde sa vnucuje iná IP adresa, alebo niektoré prehliadače potláčajú preukazovanie IP adresy. Síce sa tým identifikuje o aký ide prehliadač,a le identita užívateľa zostane v súkromí. V prípade Onion Browsera je sieť tvorená len len užívateľskými počítačmi a teda niesu v ceste servery, ktoré by hromadili vaše dáta.

3. Operačný systém/aplikácie. Rovnako ako pri prehliadači, zadarmo platformy typu Google, nevykazujú miliardové zisky z ničoho. Ale ani opak, Jablková firmička nie je na tom o nič lepšie. Našťastie aj tunak existujú spôsoby ako degooglevé telefóny, alebo klasické non-smartphone telefóny. Telefón je na telefonovanie a všetky zadarmo aplikácie nerobia nič iné, len kradnú vaše dáta.

4. Výrobcovia zariadení. V tomto prípade ide o veľmi zložitú situáciu a len čiastočné riešenia. V zariadení je spústu čipov, ako Wifi /dáta z WiFi scanningu a triangulácie vedia len oni a tak dokážu spolu s GPS identifikovať koordináty polohy a spárovať s Google a Apple ID/, GPS a Bluetooth, pomocou ktorým sa dá poloha lokalizovať vlastne nonstop. Riešením je klasický tlačidlový telefón, príp degooglový telefón.

5. Prevádzkovateľ siete a vláda. Spolu s výrobcom telefónu a operačného SW, dokážu pomocou čipov slúžiacim k telefonovaniu, telefón lokalizovať. Keďže sú regulovaný vládami pomocou techník IMSI /je v samotnej SIMke/ Cathers sa vládne inštitúcie k týmto dátam dostanú. Tieto tehcnológie sa používajú pri demonštráciach, kde IMSI Cather je umiestnený na vrtuľníku alebo drone. Zavedením 5G sa táto tehcnika vylepšila až o dva rády – BEAM STREERING. V tomto prípade je riešením jedine anonymná SIMka, bezsimkové telefóny, príp, virtuálne 2nd line. Áno sú aj anonymné SIMky i keď to jednotlivé štáty rôzne legalizujú.

Tu treba pripomenúť všetky tie kamery po mestách a cestách kde / i keď máme bezsimkový telefón/ dokáže BIG Brother, resp.vláda pomocou fotiek z občianskych,alebo vodičských preukazov identifikovať skoro každého.

6. Ideme k tým najhorším zločincom. Free Email/Messengere.

Ako sme sa celý čas snažili ukryť identitu v tomto prípade necháme prevádzkovateľov týchto služieb nahliadať nielen k metadátam /osobným údajom, údajom a polohe a pod/, ale aj podrobnostiam. Pamätajte všetko čo napíšete je automaticky uložené a hromadené na serveroch,ako aj fotky uložené v telefóny automaticky majú na serveroch kópie, A nepomôžu Vám ani cryptované maily ,alebo messengere typu telegram. Dôvod je ten, že metadáta /kto komu poslal, kedy, odkiaľ kam/ zostávajú uložené na serveroch. Výnimkou by mal byť protonmail, i keď nedávno mal pomerne veľkú aféru a tak najlepším riešením zostáva vlastný email server a vlastná VPN /nie VPN tunel/. U Messengerov sa javí najmenšie zlo SIGNAL.

7. FB a iné sociálne siete.

A toto je asi si najhoršie čo existuje, najsilnejšia mafia všetkých čias. Sleduje aj mimo FB platformy. Každý kto má nainštalovanú FB aplikáciu je sledovaný cez MAC adresu /toto sledovanie som vôbec nespomenul/, ktorú ďalej posiela ostatným zariadeniam na rovnakej sieti a posiela ich ďalej do FB. A takto sa potom tieto dáta dostanú aj do/od ostatných zariadení, ktoré nemajú FB konto. Týmto spôsobom FB vie kto s kým komunikuje aj mimo FB. Dokonca i keď vypnete trasovanie polohy, vždy keď nahráte fotky do FB automaticky FB z nej identifikuje pašu polohu. V tomto prípade nie je žiadne riešenie, nielenže Vás nepustia používať ich služby, keď neaktivujete ich zber koláčikov, ako je v prípade majlov, ale sa musíte registrovať dvojitou identifikáciou. Čiže majú všetky dáta v horných bodoch a naviac kompletný detail vášho života. Veď sa pozrite na zisky a imanie aké tieto firmy generujú. Jediné riešenie je ich nepoužívať, veď ešte pred pár rokmi sa dalo bez nich krásne žiť. Mne trvalo viac ako 20 hodín, desiatok pokusov, aby som dokázal tento systém 2itej identifikácie obísť /s obrovskými obmedzeniami, pričom stačí jediná chyba a neprejdem najbližším checkpointom/, udržať súkromie a zamedziť absolútne nelegálnemu a trestnému zaobchádzaniu s osobnými údajmi. Existujú našťastie pre fanúškov sociálnych sietí i bezpečné siete typu GAB.

8. Pokročilé druhy sledovania. AI – umelá inteligencia.

Ide o sledovania bez Vášho vedomia, nie je tu /väčšinou/ zariadenie, ktoré vlastníte vy a môžete ho vypnúť!

  • Rozoznávanie tvárí. Amazon Rekongnition. V Ázií je úplne normálna platba cez zosnímanie oka. Nepotrebujete ani telefón, ani tablet, nič. Americký Amazon sa nedal taktiež zahanbiť čínskym gigantom Alibaba /kde mimochodom prídete do ich obchodu, naklikáte podľa vzhľadu čo sa Vám páči a kým prídete domov, už máte doma všetko privezené, všetko sa stiahne z Vášho konta/ a otvoril predajne, kde vojdete vyberiete, čo sa páči a vyjdete von. V tom momente Vám aplikácia Amazon hlási čo ste si ´´nakúpili´´ a stiahne Vám to s konta. Akokoľvek sa postavíte, kdekoľvek sa postavíte v predajni vždy zistia čo ste si kúpil a hlavne Vás presne identifikujú – kto si čo kúpil = Amaton Rekongnition. Možno ani neviete kde všade je AI, napríklad kamera s autofocus funkciou je AI, ktorá dokáže vašu tvár sledovať. Mimochodom táto technológia je momentálne implementovaná na USA letiskách. Implementujú ju aj Apple, FB a Google. Prenos informácii medzi nimi a AI pritom pracuje aj bez internetu, pomocou technológií WiFi scanning, WiFi triangulácia, BT low energy, Mesh Networking , ktoré pracujú pod technológiou Sledovania Kontaktov!
Obrázok ukazuje čo všetko SW z jednej uploadovanej fotky vie vyčítať, uložiť a ďalej niekomu poskytnúť.

Tieto technológie boli ešte minulý rok implementované práve týmito gigantami pod názvom

  • Contact tracking/Apple Airtags/ Tile Tracker.

Váš telefón vyhľadáva blízke zariadenia pomocou čipov existujúcich v telefóne /BT a WiFi/ a posiela ich týmto gigantom. Rovnako ste aj vy ich pomocou identifikovaný /napr. najbližšieho WiFi rootra – ak vypnete Váš stále sú tu vaši susedia ich telefóny a rooter/. Toto všetko sa deje nezávisle od Vás, je to natvrdo implementované v operačnom systéme, zapne sa kedy oni chcú a potrebujú! Ešte raz, ide o technológie Apple, Google, FB kde sa zneužíva Váš súkromný telefón na dosiahnutie ich benefitov bez Vášho vedomia! No a Amazon to je trieda sama o sebe, oni majú v ich zariadeniach ešte naviac čip /čipy/ ktoré idú technologicky ešte ďalej. Dokážu komunikovať napríklad z bežnými rádiovými zariadeniami. Áno hovoríme o smart domácnostiach a ako vidíte všetky tieto dáta dokážu v pásme 900MHz vidieť všetci ostatný aj bez prítomnosti internetu. Toto nie je sci-fi toto je realita 2021, sci-fi to bola v dobe predcovidovej, toto je Amazon Sidewalk technológia. Hociktorý mobil Vás takto môže odfotiť a rozoznať , alebo spojiť sa s Vašim telefónom, údaje poslať týmto gigantom a ďalším tretím /hlavne štátnym/ stranám.

  • NeuralHash – u jablkových phonoch implementované tento rok. Ide o Implementáciu Amazon Rekognition technológie v sektore Apple phonov. Jedná sa o sledovanie vašich súkromných fotiek a vyhľadávanie trestných podkladov. Inak povedané Apple snorí vo vašich telefónoch a hľadá, ktorá by sa dala použiť, ako trestný podklad t.j. fotky nahých detí, zbraní, krádeží a pod. Treba si uvedomiť , že to nie je skenovanie youtube, či videá spĺňajú ich interné podmienky /preto je tak málo Covid príspevkov/, ale sledovanie vo vašom privátnom zariadení. Face recognition je pred prvý stupeň tejto komplikovanej procedúry Amazonu – Image recognition. Ako dôsledok Apple môže využiť Váš telefón, ako vyhľadávací prostriedok na vyhľadanie hocijakého cieľa. Z vášho zariadenia sa stane Slave – technológia sa nazýva Remote Instructions.
Obrázok ukazuje ako Image Recognition jasne identifikuje COVID masky.
  • Inteligentné, samojazdiace dopravné prostriedky. Áno hovorime o Tesle. Existujú spústu reportov, ako tesla nahráva a ukladá všetky údaje nielen z techniky auta, ale i kamier a to aj interiérových. Pozrime sa ako nato reagovala čína:

https://insideevs.com/news/501197/tesla-store-china-data-locally/

Nezabúdajme na naše supermarkety, ich staré dobré techniky, sledovania cez platobné karty. Ku každej pekne krásne vedia zistiť , čo radi nakupujete a tak vedia nastaviť svoje regále, vedia čo dať , čo vyradiť,ale i čomu zdvíhať cenu, keďže ste nato už zvyknutý. Pokiaľ si to kúpite online, tak ako vidíte máte desiatky, stovky špehov sledujúci nielen čo nakupujete, ale aj kde ešte nakupujete, pre koho to nakupujete a čo by ste ešte mohol nakúpiť, resp. čo by ste mali nakúpiť.

Dr.QUANTUM

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Dr Quantum

Recent Posts

Patogén ako prostriedok ziskov

Nasledujúci článok prekladám, pretože považujem znepokojenie autorky za oprávnené, po skúsenosti s poslednou „pandémiou“. Teda…

40 minút ago

Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj…

2 hodiny ago

Mediálni lúzri Západu sú platení liberálnymi sprisahancami sveta

Ich konanie, rétorika, vyjadrenia sú toho dôkazom. Podobne ako na Slovensku. Títo lúzri popierajú princípy…

2 hodiny ago

VIDEO: Plukovník Macgregor- Ukrajinci se hromadně vzdávají a odmítají bojovat

Plukovník Douglas Macgregor ve vysílání Judging Freedom v komentáři k situaci na Ukrajině hovořil o…

2 hodiny ago

K záplavám si Emiráty prispěly sami: „Očkovaly“ oblaka. Čech ze zatopené Dubaje: Jedl jsem burger a najednou měl nohy ve vodě…

Spojené arabské emiráty (SAE) zasáhl liják biblických rozměrů. Silnice se změnily v řeky, vyprahlá poušť…

2 hodiny ago