slovanstvo

DUB, posvätný strom Slovanov

Dub bol vždy považovaný za posvätný strom spojený s mužskou energiou a silou. Je to najmocnejší strom Slovanov, kráľ lesa. V dubových hájoch boli vždy chrámy a svätyne, kde sa ľudia liečili. Dub je spojený s dôkladnosťou, spoľahlivosťou a múdrosťou. Nebolo to pre nič za nič, že bol muž prirovnávaný k dubu. 

Do nášho sveta sprostredkuje energiu planéty Jupiter a priamo súvisí so znamením zverokruhu Strelca. Tieto energie určujú svetové procesy, osudy ľudí a národov, umožňujú ľuďom ovládať svoj vlastný osud. Preto sú duby považované za posvätné stromy nielen v Slovanských krajinách, ale aj vo všetkých iných krajinách, kde rastú. Dub je vodiaci strom, ktorý spája človeka so svetom a vesmírom. Preto ak sa mužovi podarilo nadviazať s ním kontakt, strom mu odovzdal také schopnosti, ktoré mu nielen predĺžili život, ale mali pozitívny vplyv nielen na osud jeho detí ale aj vnúčat – niekedy až do piatej generácie.

Dub je jeden z mála stromov, ktoré dokážu prenášať informácie na verejné vzdialenosti. Ak by ste zmrzačili dub napríklad v lese v meste Martin, tak nikde v okolí nedostanete podporu od iných dubov. Duby sú samotárske “tvory”, majú energetické väzby len na stromy svojho druhu, bez ohľadu na vzdialenosť medzi nimi. To im umožňuje pokojne vyrastať samostatne bez straty sily. Dub miluje ľudí s vysokou náladou. Nemôže vystáť tých, ktorí neustále fňukajú. Jeho mužská energia nie je pre ženy veľmi viditeľná, keďže dokáže dať plnosť a prebytočnú sebestačnosť, ktorá bude bŕzdiť ženskú energiu. Výnimkou sú ženy narodené pod znamením Strelca. Tieto ženy by mali aspoň raz ročne – pred narodeninami alebo v ten deň samotný – postaviť sa pod dub a snažiť sa s ním mentálne spojiť. Takéto stretnutie môže pomôcť rýchlejšej realizácii toho, čo v živote chcú. Tí, ktorí žijú v dubovom háji, pomáha im nájsť šťastie v práci, dosiahnuť “slávu” a verejné uznanie za predpokladu, že človek nezmení miesto svojho bydliska. Dub zvyšuje silu a energiu človeka. Pomáha zvýšiť autoritu, poskytuje ochranu počas magických obradov, pomáha pochopiť hlbší význam udalostí, ktoré sa odohrávajú, rozvíja vrodené schopnosti.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Obdobie aktivity duba : ráno je málo aktívny, udržiava si svoje potreby. Od 15 do 17 hodiny spí. Je ochotný začať komunikovať o 18 hodine, ale skutočný nárast energie prichádza po 21 hodine. Zaspí o 3 ráno a spí až do obeda. Dub stabilizuje energie ľudského tela, očisťuje biopole, napĺňa silnou rovnomernou silou. Sila duba súvisí s energiou pečene. Pomáha zvýšiť aktivitu, eliminuje stagnujúce javy. Energia dubu má obzvlášť dobrý vplyv na samotnú pečeň, kardiovaskulárny systém, močové cesty a zvyšuje aktivitu pohlavných buniek. Pomáha rodiť zdRAvé a silné deti. 

Zvyčajne v dávnych dobách steny dreveného domu boli vyrábané z dubu a dubové drevo bolo aj na podlahách a stropoch. Toto prispelo k najlepšej ochrane človeka pred účinkami negatívnej energie zvonka a umožnilo obnovenie premrhanej energie v čo najkratšom čase, keďže dub ľahko prenáša energiu na človeka, keď s ním príde do kontaktu. Dubové drevo je málo náchylné na rozklad a ukladá obrovské zásoby svetelnej energie, ktorá sa rozdáva po stáročia. 

Zdroj : Велемудр

barbora

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

K záplavám si Emiráty prispěly sami: „Očkovaly“ oblaka. Čech ze zatopené Dubaje: Jedl jsem burger a najednou měl nohy ve vodě…

Spojené arabské emiráty (SAE) zasáhl liják biblických rozměrů. Silnice se změnily v řeky, vyprahlá poušť…

2 minúty ago

VIDEO: V Európe narastá vlna odporu voči hlúpej politike EÚ. Sila vlasteneckých strán sa zvyšuje.

Nadišiel čas, aby sme sa v eurovoľbách vzopreli a urobili v Bruseli deratizáciu, tvrdí Anna…

7 minút ago

USA v Radě bezpečnosti vetovaly palestinskou žádost o plné členství v OSN

Spojené státy dnes svým vetem v Radě bezpečnosti zablokovaly palestinskou žádost o plné členství v…

3 hodiny ago

Rusko vyrazilo na zem americký vojenský satelit a ďalšie tri vyradilo z prevádzky

USA vyslali Rusku oficiálny protest. Verejne ho predstavil generál Thompson, člen Najvyššieho vojenského velenia. Tvrdí:…

3 hodiny ago

Irán poprel správy, že nočný útok na jeho krajinu viedol Izrael zo svojho územia

Traja iránski predstavitelia pre denník The New York Times uviedli, že útok vykonali menšie drony…

3 hodiny ago