svet

FLORIDA UZÁKONILA POKUTY 5 000 USD ZA AKÉKOĽVEK ŽIADANIE POTVRDENIA O OČKOVANÍ ČI TESTOVANÍ PROTI COVIDU – V ROVNAKOM ČASE SA BRUSELSKÉ POLITBYRO IDE PRETRHNÚŤ, ABY CELÚ EU NAPICHALI EXPERIMENTÁLNYM SMRTONOSNÝM SAJRAJTOM!

Florida je prvý štát USA, ktorý schválil legislatívu zakazujúcu prevádzkam, školám a štátnym úradom žiadať akékoľvek potvrdenie o očkovaní alebo testovaní proti covid-19. Od 1. júla budú za takýto zásah do súkromia pokutované každýkrát sumou 5 000 USD

Na snímke eurokomisár pre spravodlivosť Didier Reynders počas tlačovej konferencie o certifikátoch o očkovaní proti ochoreniu COVID-19 v sídle EÚ v Bruseli

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Guvernér slnečného štátu Ron DeSantis je horúcim kandidátom na prezidentského nominanta Republikánov do volieb 2024. Ukazuje líderstvo celým Spojeným štátom ako sa vysporiadať s pandémiou. Florida nemala za celý rok žiaden lockdown a jej príklad nasledovali aj ďalšie štáty. Guvernér oľutoval, že na jar minulého roka prijal krátky lockdown. Teraz zákaz covid pasov prešiel v kongrese i senáte floridského polostrova a očakáva sa, že prinesie obnovu ekonomiky, ktorá bola síce len minimálne zasiahnutá.

Na snímke v popredí guvernér Floridy Ron DeSantis

Turistický biznis na Floride generuje až 90 mld USD ročne a len plavby loďou 8 mld. USD. Guvernér DeSantis vyriešil vlastne právny problém pre výletné lode, nakoľko Centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb odporúčalo 95% preočkovanosť pasažierov. Prevádzkovatelia lodí sa tak vyhnú možným súdnym žalobám, ktorým by pravdepodobne čelili v prípade ochorenia Covid-19 na palube.

Takto sa môžu vyhovoriť na zákaz, že očkovanie nebolo možné vyžadovať. Samozrejme, na očkovanie sa ani nedá úplne spoliehať, nakoľko sa nepreukázalo, že by bránilo šíreniu vírusu a u niektorých ani nebráni prepuknutiu choroby. V USA sa však možno súdiť proti všetkému s výrobcom tovaru či poskytovateľom služby, okrem vakcín, ktoré získali výnimku v roku 1986 zákonom, ktorý podpísal prezident Ronald Reagan.

Prílev turistov

Je vysoko pravdepodobné, že nový zákon pritiahne na Floridu viac turistov. Tí, čo sa boja a veria vo vakcíny, pravdepodobne pôjdu dovolenkovať do Kalifornie, kde sú rúška povinné, no úmrtnosť stále vysoká aj napriek zaočkovanosti, pričom ide o 6. najmladší štát v USA. Florida má najstaršiu populáciu.

Podobné rozhodnutia zakázať vyžadovanie potvrdení urobilo už skoro 10 štátov USA zväšča dekrétom guvernéra, čo je slabšia právna forma. Minulý týždeň Texas schválil zákaz Covid pasov podobne ako Florida v zákone. Možno očakávať, že k tomu pristúpia aj ďalšie štáty juhu a ďalšie štáty stredu, ktoré ani nikdy žiadne lockdowny neprijali.https://www.youtube.com/embed/tkAU2lkMdG0?rel=0&showinfo=0

Digitálne zelené pasy v EÚ

Od 1. júla v EÚ zas má spustiť používanie digitálnych zelených pasov, čo schválil Európsky parlament. Ešte to má len formálne schváliť Rada EÚ, pozostávajúca z lídrov členských štátov. Žiaľ, v tomto prípade to nebude hlasovanie s možnosťou veta, ale len kvalifikovanou väčšinou. Zdá sa, že ani niet krajiny v EÚ, ktorá by to vetovala.

Všetci sa vytešujú, ako budú moderným digitálnym riešením chrániť svoju krajinu pred vírusom. Až na to, že ani nepresné testy ani vakcíny, ktoré nebránia prenosu, len rozvinutiu príznakov, nezastavia vírus. Na jeseň možno čakať viac hanobenia nezaočkovaných, ktorí budú vinení za ďalšiu covidovú sezónu. Briti už avizovali intenzívnejšie znevýhodnenia pre nezaočkovaných od jesene. Napokon sa s takouto nátlakovou kampaňou počíta od začiatku, aby všetkých dokopali k zaočkovaniu.

Plán s uvedením vakcín a covid pasov vyzerá od začiatku veľmi dobre načasovaný. Bokom ide fakt, že v lete minulého roka v Európe úmrtnosť klesla k nule a prípadov bolo minimum, nakoľko slnečné žiarenie zabíja vírus a zvyšuje imunitu tvorbou vitamínu D3 pre ľahké prekonanie ochorenia. Cestovanie ostáva jediný benefit pre očkovanie sa v jarných a letných mesiacoch, keďže aj proti chrípke sa očkuje len do februára. Zdravotné benefity z vakcíny, ktorej účinnosť trvá len 6 mesiacov, teda naozaj nie sú pre nedávno zaočkovaných.

Zaujímavé na tom je, že práve EÚ tlačí covid pasy ako „svetový líder“. Ešte pred hlasovaním europarlamentu pre istotu vyhlásil Bill Gates poskytnutie 2 mld USD pre zelenú politiku EÚ. Či to nejako súvisí, môžeme si domýšľať vzhľadom na angažovanosť Gatesa v zavedení digitálneho ID a imunitných certifikátov. Zdá sa, že aj tu ide o stratégiu harmonizovať covid pasy najprv na starom kontinente a potom to rozšíriť do zvyšku sveta. V USA sa to stále nerieši centrálne, teda federálne. Nateraz pri vstupe do Spojených štátov sa testujú očkovaní aj neočkovaní. Prezident Biden zadal úlohu preskúmať možnosť federálneho zavedenia Covid pasov.

Už sa vyjadrujú aj ústavní právnici ako harvardský prof. Dershowitz, že bude treba najprv prijať povinné očkovanie rozsudkom Ústavného súdu. Je nepredstaviteľné, aby niekto v USA vyžadoval niečo také pri prechode do iného štátu. No je otázkou času, kedy to zavedú na letiskách nejakým zákonom typu Biopatriotický akt. Patriotický akt zaviedol prezident George W. Bush po 11. septembri, ktorým sa vykonávajú osobné prehliadky cez skenneri v odletových halách. To sa následne rozšírilo do Európy.

Aj to nebude musieť stačiť, aby sa spomínaných 70% (nateraz, časom iste aj viac) Američanov dalo zaočkovať. V USA je skoro 44% obyvateľstva plne zaočkovaných, čo neprekvapuje vzhľadom na to, že sa tam každoročne zaočkuje proti chrípke cez 50% obyvateľstva, nakoľko očkujú aj v lekárňach, ktoré sú niekedy v supermarketoch. Slovensko má toho času plne zaočkovaných takmer 20% obyvateľstva, čo je ohromný nárast oproti 5% očkovaniu proti chrípke za minulé desaťročia.

V EÚ je stále koho očkovať, ale aj vakcín, ktoré sa vyrábajú tu, je naobjednávaných vyše hlavy. Najnovšie Európska komisia vstúpila do tretej zmluvy s koncernom Pfizer. Jeho vakcína sa stala vakcínou voľby pre EÚ. Objednali len 1,8 mld dávok pre 400 mil. populáciu na 2 roky. Polovica z nich má byť súčasná verzia vakcíny a druhá polovica bude prispôsobená pre varianty. Začiatok dodávok je garantovaný od januára 2022. Nielen z toho je zrejmé, že sa očkovať bude treba každý rok a pekne celé stáda, aby sme získali, ako Češi a Angličania hovoria, stádovú imunitu (po našom kolektívnu).<MEDIA>@https://www.cbreurope.sk

Jana Ray Tutková

cz24news

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

VIDEO Takáč: Niektorí farmári si vydýchnu. Byrokracia s kontrolami sa ich týkať nebude

Na zasadnutí Rady ministrov prezentoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč slovenský postoj k…

11 hodín ago

Protivládne médiá rozšírili hoax o Harabinovi, ktorý môže ovplyvniť voľby. Odrádza ľudí od Pellegriniho

Protivládne médiá sa na hulváta snažia ovplyvniť voľby šírením hoaxu o Harabinovi. Toto je dnes…

11 hodín ago

Tomáš: Prioritou vlády zostáva v prvom rade zamestnať slovenských občanov

Pri zamestnávaní ľudí zo zahraničia má Slovensko záujem nájsť pracovníkov na také profesie, na ktoré…

11 hodín ago

J. Hrabko: Rozhodnutie SNS zmenilo charakter volebnej kampane. Koalícia si nemôže dovoliť prehrať

Danko rozkýval kreslo pod Ficom Oznámenie SNS, ktorá v druhom kole prezidentských volieb jasne deklaruje,…

11 hodín ago

Gen. Viktorín odkázal Krúpovi a Mikulcovi: Cudzie záujmy stavať nad záujmy vlastných občanov je vlastizrada

Zľahčovanie záverov včerajšieho zasadnutia bezpečnostnej rady znova raz ukázalo, ako plytko k bezpečnostným otázkam pristupujú…

11 hodín ago

Vláda zločincov: Keď sa disidenti stanú nepriateľmi štátu

“V týchto dňoch celosvetového zmätku sú veľmi potrebné muži a ženy, ktorí budú odvážne bojovať…

11 hodín ago