domovina

Hlavný PLÁNovací nástroj doby postkapitalistickej

V mojich článkoch som predstavil niektoré nástroje tejto doby. Ten najdôležitejší nástroj však predstavím v dnešnom príspevku.

Poďme sa najskôr pozrieť ako vyzerá náš vírus:

SARS – COV -2. V jadre je RNA v tvare závitnice, ktorú obaľuje tzv jadrový proteín Nucleocapsid.
Na obálke sú jednotlivé základné proteíny popísané v obrázku.

Keďže v priemete pripomínajú koronavírusy kráľovskú korunu nazvali ich ´´korunavirusy´´.Len s tým rozdielom, že miesto diamantov trčia z obálky víru rôzne proteíny, pričom najznámejším je tzv. Spike resp. S-Protein.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Čiže na obálke máme nejaké proteíny a vnútri je jadrový proteín tzv. Nucleocapsid resp. N-Protein, ktorý obaľuje genetický kód víru, čo je v tomto prípade (+ss)RNA. RNA víru kóduje tieto jednotlivé proteíny víru t.j. postup ako ich vytvoriť a poskladať, ako ukazuje nasledovný obrázok (podľa farieb delené).

Rôzne časti ssRNA víru COVID-19 kódujú rôzne proteíny víru znázornené farebne

Keď sa takýto vírus však stretne s imunitným systémom, je to ako keby ste v jeho blízkosti umiestnili bombu. Zbytky hore spomínaných proteínov víru sa rozprsknú do okolia. To isté sa stane s napadnutou bunkou, keď takúto bunku, ktorá je fabrikou na nové vírusy zbadajú patričné imunitné bunky.

Pokiaľ sa vírus stihne ´´dostať´´ do bunky, nastáva okamžite jeho replikácia/množenie t.j.:

  • okopírujú sa časti RNA ktoré kódujú jednotlive proteíny
  • okopíruje sa celá RNA
  • vytvoria sa jednotlivé proteíny
  • poskladá sa celý vírus, obalí sa do ´´darčekového balenia´´ v golgiho aparáte a hurá von
  • toto celé sa x krát zopakuje

 

Čo teda detekujú jednotlivé testovacie metódy?

  • PCR test – hľadá zbytky genetického materiálu (RNA) víru.
  • Antigen Test – hľadá zbytky proteínov (antigény). Bežné testy hľadajú zbytky Nucleocapsidu, ale v databáze výrobcov som našiel aj označenie ako ´´iné´´ t.j. zrejme je už možné aj zbytky iných proteínov nájsť.

Keďže antigény (rovnako aj cudzia RNA) sú pre tele cudzorodé, vytvorí imunita pre prípad ďalšej infekcie imunitu vo forme protilátok. Protilátky sa vytvoria voči všetkým prítomným antigénom víru. Ďalej sa vytvoria aj určité imunitné bunky, ktoré si pamätajú ako vírus vyzeral (pamäťové lymfocyty).

  • Test na protilátky – zisťuje prítomnosť protilátok v krvi. Bežne sa testujú protilátky voči S-proteínu, ale existujú  aj voči Nucleocapsidu (majú podstatne lepšiu citlivosťako voči Spike proteínu!! ).

mRNA vakcíny obsahujú RNA len na vytvorenie syntetického Spike proteínu. Očkovaný môžu mať len protilátky voči ´´Spike´´ proteínu. Pritom tí, čo virózu prekonali, majú oveľa komplexnejšiu imunitu voči všetkým 26 antigénom. Pokiaľ vírus mutuje v Spike proteíne, tak už vakcína nemusí byť účinná, pritom získaná imunita funguje cez ostatné antigény.

  • Test na imunofenotypizáciu lymfocytov – zisťuje prítomnosť určitých lymfocytov špecifických presne na covid

Tento test neponúka (explicitne zisťovaná informácia v júni 2021) žiadne laboratórium na slovensku. Mne je známe laboratórium v Berlíne, ktoré od Jan 2021 daný test ponúkajú. Podľa ich prezentačného materiálu, všetci čo sars-cov2 (kedykoľvek) prekonali, a všetci ktorý sars-cov-1 (pred viac ako 10 rokmi) prekonali taktiež majú tieto lymfocyty v krvi prítomné (na rozdiel od protilátok). Píšem v krvi, lebo sa im musí zaslať odobratá krv, a za poplatok 129eur dané vyšetrenie vykonajú. Tu treba poznamenať, že väčšina pamäťových lymfocytov sú rezidentné t.j. sídlia/spia/čakajú v tkanivách a slizniciach nie v krvi.

Veľmi dôležité poznámky!

  • Protilátky (voči S proteínu) blokujú napájanie víru na ACE2 receptor buniek, čím získavajú čas imunitným bunkám (napr. T-lymfocytom), aby zasiahli, lebo iba oni dokážu zničiť nakazenú bunku alebo vírus, príp. im pomáhajú aby sa lepšie ´´prichytili´´ na napadnuté bunky a rýchlejšie zničili virózu.
  • mRNA vakcíny však obsahujú len RNA kódujúce len S proteín (na výrobu Nucleocapsidu sú v klinických skúškach) t.j. vedia vyrobiť protilátky a špecifické lymfocyty len voči S proteínu!
  • Test na protilátky zisťuje prítomnosť protilátok v krvi nie v nosohltane!!! Vírus však vniká nosohltanom, kde sa začne šíriť.
  • To či sa vírus do nosohltana dostane závisí len od toho či ho niekto kýchne a vy máte zároveň nechránené dýchacie cesty. Je jedno či ste imunitný alebo máte vakcínu. Vakcína a imunita rozhodujú len o priebehu a šíriteľnosti, nie o tom, či je vírus príp. jeho fragmenty v nosohltane prítomný/-né.
  • Pri prekonaní virózy, vniká vírus cez nosohltan, telo vie že tam treba brániť budúcu inváziu a teda logicky v tom mieste vytvorí imunitu. V prípade očkovania do svalu sa vytvori imunita v miestach kde ´´vírus´´ z vakcíny vnikol a orgánoch kde sa následne dostal (!!!). Niet teda divu že sa vírus v nosohltane očkovaného krásne množí a až keď sa dostane k bunkám, ktoré majú prístup ku krvi tak sa šírenie utlmí a máme menej hospitalizácií (čo je jediný benefit očkovania). Samozrejme keď takýto človek zakašle krásne šíri virózu ďalej (o tom na konci článku). Preto od začiatku tvrdím, že žiadna vakcína v súčasnom prevedení nemôže mať vplyv na potlačenie virózy!!!

Vidíte tú obrovskú manipulačnú schopnosť testovania?

Ako viete z mojich článkov, pri mRNA vakcínach sa vstrekuje do svalu tzv. messengen RNA, ktorá podľa výrobcov kóduje niečo podobné ako Spike proteín. Využijú sa nutričné zdroje buniek a procesný čas na tvorbu ňou kódovaných S proteínov.

Na základe štúdií je mRNA prítomná pomerne krátku dobu na rozdiel od produkovaných syntetických S-proteínov. Čiže mRNA pomocou PCR testu nie je možné detekovať (je veľmi málo informácií k tejto skutočnosti) a S-proteíny pomocou antigénnych testov sa u nás nedetekujú.

Momentálne sa testujú iba neočkovaný. Z krajín ako Izrael a UK však máme dáta o počtoch pozitívnych a hospitalizovaných aj v skupine očkovaných. Pripomínam, že očkovaných je momentálne v týchto krajinách viac ako neočkovaných Rovnako je aj viac pozitívnych a hospitalizovaných, ktorý sú aj očkovaný. Je teda logické predpokladať, že u nás to nebude iné. Netreba zabúdať, že očkovaný majú lepšie prístupy k hromadným podujatiam, ako i netestované vycestovanie.

Predpokladám, že testovať očkovaných začnú až po návšteve pápeža a hurá je tu ďalšia vlna. Toto však nie je nič dôležitým.

Predstavte si však, že sa budú blížiť voľby a niekto začne testovať (zvýši počet testovaných napr .na preverenie bezpečnosti konania sa volieb) antigénovými testami S-proteíny! Nezabudnite,že keby sa aj nejako začali vytrácať, hneď aktívny politici budú tlačiť na doočkovanie.

A BINGO

Vidíte krásne, aká veľká manipulačná schopnosť je v testovaní. Všetci tí ,čo budú aktívne očkovaný budú zrazu pozitívny. A hm, smola chlapci, voľby sa nemôžu konať. Vláda musí zostať-navždy?

Veď vie si niekto vôbec predstaviť, čo by sa stalo keby Matovičova tlupa prestala vládnuť?

Kde by sa museli schovať, pred tými všetkými, ktorých donútili sa očkovať, testovať, ktorým vznikli auto-imúnne ochorenia, ktorým niekto v rodine po očkovaní zomrel, ktorý chodia od lekárov k lekárom?

Čo nám hovoria grafy a dáta?

Zo zdroja koronagov.sk môžete získať nasledovné dáta. Obrázok ukazuje, počet pozitívne PCR testovaných z celkového počtu testovaných t.j. koľko percent z testovaných na dennej báze sú pozitívny.

Obrázok ukazuje koľko percent PCR pozitívnych bolo v minulosti z počtu testovaných

Čo sa dá z grafu ´´vyčítať´´?

1.Fakt, ktorý sa vie minimálne z chrípkových grafov, že v lete viróza MIZNE. Každého určite napadá to isté!

Vitamín D – po dosiahnutí určitých hodnôt začína ´´ochranný´´ efekt. Pripomínam, že v lete 2020 nebola žiadna vakcína 🙂 Ďalší obrázok ukazuje ako krásne korelujú respiračné ochorenia a vitamín D. Keď som od apríla 2020 ´´bombardoval´´ Mikasov úrad, ako i Ministerstvo zdravotníctva s týmyto faktami, bol som za konšpirátora. Koncom minulého roka samotné ministerstvo všetko (vitamín C,Zinok) zrazu samé odporúčalo a politici sa hrnuli, kto viac kamiónov vitamínov prinesie.

Korelácie medzi množstvom Vitamínu D a úmrtiami na chrípku

2. Viróza vymizla aj v Januári 2021 na pár dní. Dôvodom bolo nové usmernenie WHO, že samotná pozitivita v prípade neprítomnosti príznakov nestačí. Politika zvíťazili nad zdravým rozumom a začalo sa znova počítať po starom. Dôvodom WHO usmernenia bola štúdia, ktorá hovorila, že po dobu 3 mesiacov po prekonaní, môžu jedinci ešte vykazovať (falošnú) pozitivitu. Americké CDC preto vydala smernice. Na základe ktorých sa 3 mesiace po ochorení nemali ľudia PCR testovať (ani sa netestovali).

Veľmi dôležitý je pritom fakt, že:

  • PCR pozitivitu (okrem určitého obdobia po prekonaní) vykazujú aj blízke kontakty t.j tí na ktorých osoby po prekonaní nakašlali zbytky víru (keď viete ako funguje PCR test tak to určite neprekvapuje).
  • PCR pozitivitu si môžete ´´zabezpečiť´´ aj prenosom z predmetov, keďže vírus síce neprežije, ale zbytky sa tam môžu nachádzať dlho a napr. prstom si ich do nosohltana môžete preniesť.

Každému musí byť zrejmé, že keď nechce ani seba ani svoj okres uvaliť do súboru obmedzení, tak sa musí vyhýbať PCR testom. Rovnako ako si ´´vyrobiť´´ výnimku od obmedzení cez bod I.

Veľmi podstatná je štúdia https://www.nature.com/articles/s41467-021-22036-z, ktorá hovorí u vytvorenej imunite aj v týchto prípadoch (blízke kontakty). Toto samozrejme žiadneho pediatra, obvodného lekára alebo iného odborníka, ktorý denne pracovali s respiračnými ochoreniami určite neprekvapuje, lebo tak presne fungujú všetky virózy.

3. Viróza nám aj koncom októbra 2020 začala miznúť. Tu samozrejme museli skôr ako prišla druhá vlna (o ktorej pôvode som už písal) zakročiť politici a usporiadať veľkú nosohltanovú párty. Čo sa dialo po nej vie asi každý. Nárast úmrtnosti z 0,3% na vyše 3%

Nasledovné obrázky ukazujú:

  • počet úmrtí (zároveň PCR pozitívny) z počtu pozitívne PCR testovaných k danému dátumu,
  • denný prírastok úmrtí (s covid),
  • prvý manipulačný nástroj a to plánované počty testovaných. Lebo pokiaľ máme aj rovnaké percento pozitívnych, tak keď zvýšim počet testovaných automaticky zvyšujem počet (absolútny) pozitívnych. Tohoto sme boli svedkami tesne pred spomínanou nosohltanovou párty (aby sme boli dostatočne zastrašený nárastami), ako to ja posledný graf ukazuje.

Krásne vidno aké funkcie pri 2 vlne malo masové testovanie.

Obrázok ukazuje priebeh celkového počtu úmrtí z celkového počtu pozitívnych
Obrázok ukazuje denné prérastky úmrtí s pozitívnym covid testom
Obrázok znázorňuje priebeh denných PCR testov

Upozornenie na skokovú aktiváciu prvého plánovacieho nástroja

Touto cestou chcem upozorniť na masový nárast prevedených PCR testov (antigénne nie sú vyššie zobrazené).

Neurobili to ako pred rokom, kedy pomaličky plánovane zvyšovali počty testov, aby mohli nastoliť núdzový stav a celoplošné testovanie. Tentokrát je to skokový nárast počtu testovaných – ako keby strácali trpezlivosť :)

Len tu ide o PCR testy ktoré stoja desiatky eur, čiže len za prvé 4 dni minuli 43662 PCR testov, čo činí pri priemernej cene 70eur (z našich vašich daní) 30 000 000 eur!!! A to nie sú v cene náklady na logistiku , informačné technológie a pod . :(

korona.gov.sk ukazuje v 3. stĺpci počty vykonaných denných PCR testov a v 4. stĺpci počty denných PCR pozitívnych

Za tých pár dní našli 958 pozitívnych (verím s Ct nad 33 t.j. bez prítomnosti vírusu, inak povedané zdravých), čo činí vyše 31 300eur na nájdenie jedného pozitívneho. Keď zoberiem do úvahy test so špecificitou 99perce máme za posledný deň z 21034 testov 210 falošne pozitívnych. Ako vidíte našlo sa 219 t.j. skoro všetko sú falošne pozitívny.

Nehovoriac o tých (a ich rodiny), ktorý na základe týchto testov boli zbavený slobody formou domácej izolácie. Ale po poďme si vysvetliť tú špecificitu a Ct hodnoty PCR testov bližšie.

Citlivosť a Špecificita testu

Citlivosť (sensitivity) testu – hovorí o schopnosti testu korektne zistiť skutočne chorých. Pri 100 percent vie odhaliť všetkých.

Špecificita (specificity) – hovorí o schopnosti testu korektne zistiť skutočne zdravých.Pri 100 percent je nula falošne pozitívnych

Ako súvisí citlivosť a špecificita testu s počtom testovaných?

Keď si vytvoríme korelačný test t.j. test či dáta spolu nejak nesúvisia, tak zistíme, že počet pozitívnych PCR testami nejak súvisí s počtom testovaných. Inak povedané, čím viac testujem, tým viac pozitívnych nájdeme.

Korelácia počtu PCR prírastov a počtu denných testov

Niečo k tejto téme som už načrtol, ale poďme sa pozrieť testom podrobnejšie na zúbky.

Majme 2 mestá jedno má 5% (A) nakazených, druhé 10% (B), obe majú 1 000 obyvateľov, majme citlivosť 100% (zachytí všetkých chorých) a špecificitu testu 99,8% a 96%.

Tu vidieť, ako extrémne závisí výber výrobcu testu na tom, či dané mesto bude mať obmedzenia alebo nie!

PCR testy majú vo všeobecnosti vysokú citlivosť a nízku špecificitu a antigénne testy naopak nízku citlivosť. Naviac tieto hodnoty závisia od okolitých podmienok ako je teplota. Testy na protiláky sú rôzne aj s oboma parametrami dobrými aj zlými. V USA sú odporúčania na hodnoty citlivosti a špecifivity. Ako je to u nás som pravdupovediac nezisťoval. Fakt je ale, že rôzne laboratória zmerali kompletne rôzne výsledky v priebehu pár dní.

Nasledujúci obrázok ukazuje rozdiel medzi vysokocitlivým PCR testom a nízkocitlivými testami.

RT-dPCR

RT-qPCR je štandardný PCR test. Existuje však tzv. digitálny PCR test (RT-dPCR). Digitálny PCR test má 2-3x vyššiu citlivosť ako qPCR test. Čo je však veľmi podstatné, test ma veľmi vysokú citlivosť na tzv. asymtomatické prípady (k tejto téme som už písal), oproti qPCR. Tu krásne vidno aký silný manipulatívny nástroj môže byť!

No a úplne ´´najlepší´´ je tzv. kvapôčkový digitálny PCR test (RT – ddPCR), ktorý bol extra vyvinutý na detekciu vzoriek so super nízkymi koncentráciami t.j. tých čo mali covid pred mesiacmi a imunita neupratala všetky zbytky víru do posledného, alebo niekto, kto mal pred mesiacmi covid na Vás nejaký doslova jeden zbytok víru nakašľal (t.j. zdravých ľudí, ktorý definitívne nie sú žiadnymi prenášačmi). Ale tu ide o metodickú manipuláciu tzv. Ct hodnoty (o nej v nasledovnej kapitole). Tento nástroj bude veľmi signifikatne ovplyvňovať kvality našich životov v nasledujúcom období, lebo je nato vytvorený. Nielenže je vytvorený na detekciu variantov S proteínu v géne N501 (o nich som hovoril pri odhalení pôvodu druhej vlny), ale aj na delta vírus, ktorý má úplne rovnaké vlastnosti ,ako ktorýkoľvek iný koronavírus (o tom v inom článku). Niet teda pochýb, pri jeho nasadení pri testovaní odpadových vôd a pod., ako ukazuje nasledovná štúdia

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34371414/

Cycle Treshold (Ct hodnota testu)

Podľa mňa najdôležitejší parameter testov. Pri výterových testoch sa zisťuje prítomnosť zbytkov víru, tým že sa hľadajú určité ´´zhody´´ t.j. nehľadá sa či je prítomný celý reťazec RNA kódujúci napr. proteín S, ale len určité špecifické časti/body reťazca kódujúceho daný proteín (ktoré sú pre daný vírus špecifické a nemá ich iný koronavírus). Takto môžu dva rôzne testy, ktoré hľadajú rôzne špecifické časti (už aj rovnakého proteínu) vykazovať rôzne výsledky.

Ct je hranica počtu (termálnych) cyklov pri analýze vzorky, pod ktorou je výsledok pozitívny a nad ktorou nie. Je to ako by ste hľadali trhliny v skle. Začnete brať ´´silnejšie´´ a silnejšie lupy na zväčšenie. Pritom si stanovým kritickú lupu Ct, kedy už mám toľko sklo zväčšené, že to čo vidím už nie sú trhliny ale normálne štruktúra (neusporiadaná) skla.

Ct vlastne hovorí o virálnej náloži t.j. koľko zbytkov víru máte. Zjednodušene keď sa táto hodnota neudá ste pozitívny aj keď máte len jeden kúsok/zbytok časti komponentu víru, ako i keď ich máte milióny. Čo je podľa mňa nesprávne.

Ct by sa mala pri každom výsledku udávať.

Nesprávne je to s pohľadu infekčnosti (vysoké hodnoty majú tí čo už nie sú infekčný alebo enviromentálna kontaminácia), ako aj s pohľadu rozlíšiteľnosti testu. Pretože pri takých vysokých hodnotách, ako je momentálne detekovaný delta vírus sa nachádzame na úrovni prirodzeného šumu (vidíme normálne deformácie skla danej výrobou skla v príklade, ktorý som vyššie uviedol). Inak povedané nájdeme čo hľadáme t.j. pokiaľ by sme s takými Ct hodnotami hľadali zbytky iných vírusov tak nájdeme ich!!!

Podľa WHO všetky výsledky s Ct > 35 sú ´´príliš citlivé´´ t.j. osoba už nemá vírus. Podľa amerického CDC (ekvivalent nášho Mikasovho úradu) pri hodnotách nad Ct 33 je extrémne ťažké nájsť živý vírus v takejto vzorke. Toto je veľmi dôležité, lebo sú tam iba spomínané fragmenty a osoba by mohla imunizovať okolie (ako som uviedol hore tieto osoby si tiež vytvoria imunitu). Preto je podstatné ich izolovať a preto bola pri delta víruse zvýšená Ct hodnota (zrazu už vyššie spomínané hodnoty 35 a 33 neplatia) na 40 dokonca i viac. Pri vírusoch chrípky sa používajú Ct hodnoty do max 31!!!

Ako súvisí Ct hodnota s p. Rybníčkom?

Pán Rybníček sa v poslednej dobe ´´dušoval´´, že chce hovoriť s každým neočkovaným a chce vedieť argumenty, prečo sa neočkoval. Tak mu touto cestou posielam výsledky relatívne novo publikovanej štúdie za všetkých zodpovedných neočkovaných:

https://cnews.stach-kittel.com/-/Unvaccinated-and-vaccinated-have-similar-viral-load-in-communities-high-in-SARS-CoV-2-delta/

Ktorej záver je ten, že virálna nálož je rovnaká (štatisticky nerozlíšiteľná) v skupine očkovaných a neočkovaných,ako ukazuje aj nasledovný obr. danej štúdie.

Inak povedané očkovaný môžu šíriť vírus presne rovnako ako aj neočkovaný!!!

Dr.QUANTUM

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Dr Quantum

Recent Posts

VIDEO: Páchatelia teroristického útoku v Moskve dostali podľa Sledkomu peniaze z Ukrajiny. Zločin mali spáchať nadrogovaní.

Osobu podozrivú z financovania podozrivých už Rusko zadržalo. Američania mali zatajiť niektoré spravodajské informácie, že…

6 hodín ago

Ukrajina omylom oznámila, že mohla byť zapojená do teroristického útoku v Moskve

Alexej Arestovyč, bývalý poradca kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, keď hovoril o teroristickom útoku v…

7 hodín ago

Západ navrhol zmrazenie konfliktu na Ukrajine

Už tento rok sa ozbrojený konflikt na Ukrajine môže zmeniť na „vojnu o pozície“, okrem…

7 hodín ago

Reuters: Odchod z Ruska stál západné spoločnosti 107 miliárd dolárov

Exodus korporácií z Ruska po začiatku špeciálnej vojenskej operácie vyšiel zahraničné spoločnosti na viac ako…

7 hodín ago

Francúzsko: Zákaz zmien pohlavia pred 18. rokom veku

Prekvapili. Vo Francúzsku bude od leta zákonom pravdepodobne zakázaná zmena pohlavia až do dosiahnutia plnoletosti.…

7 hodín ago