zamyslenie

Izraelský analytik Kedmi: Aký majú Američania plán na Donbase

Biely dom uviedol, že vstup Ukrajiny do NATO závisí od aliancie. Kedmi odhalil scenár amerických akcií na Ukrajine a v Donbase. “Nikto nemôže a ani nepošle vojakov na Ukrajinu,” ubezpečil. Americký prezident Joe Biden prisľúbil Ukrajine podporu vo vojne s Ruskom v Donbase a naznačil Kyjevu členstvo v NATO. Vyhlásenia amerického vodcu komentoval izraelský štátnik, diplomat a šef služby Nativ Jakov Kedmi.

Podľa neho je výskyt americkej armády v Donbase mimoriadne nepravdepodobný. Nič na tom nie je, že by sa nejaká americká vojenská jednotka chystala prísť na Ukrajinu, zdôraznil expert. Podotýka, že neboli dané žiadne priame sľuby, že USA budú bojovať s Ruskom za Donbas. Existovalo len nezmyselné vyhlásenie, že USA Ukrajinu podporia. A v Kyjeve sa to snažia prezentovať, ako keby zajtra Američania pristáli v Donbase.

Ale to je šialené. Nikto nemôže a ani nepošle vojakov na Ukrajinu,” citovali Nation News Kedmiho. Diplomat si je istý, že cieľom eskalácie konfliktu v Donbase je upriamiť pozornosť na Ukrajinu a prinútiť amerického prezidenta, aby zavolal hlavu Ukrajiny. Expert sa preto domnieva, že vojenské akcie zo strany ukrajinských vojsk by nemali čakať.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

“Vedia, že to len zhorší ich situáciu. Okrem toho nemajú skutočnú silu niečo urobiť”, – povedal Jakov Kedmi. Poznamenal tiež, že všetky krajiny EÚ zaujali neutrálne stanovisko. Nikto neprišiel so slovami podpory ani so žiadnymi požiadavkami.

Izraelský vojenský a politický expert Jakov Kedmi minulý týždeň takisto označil Ukrajinu ako krajinu, ktorú Spojené štáty nemilosrdne vystavia prvému úderu. Stane sa tak v prípade konfliktu medzi NATO a Ruskom.

“Washington je pripravený rozmiestniť na územiach kontrolovaných Kyjevom vojenské základne a rakety krátkeho doletu. Ukrajina však zároveň bude v prípade priamej hrozby pod prvou odvetnou ranou Ruska. Cieľom bude nebezpečná základňa”, povedal Kedmi na youtube kanáli Nightingale Live.

“Preto sa tie americké základne a tí, ktorí sú pripravení umiestniť na svoje územie prostriedky, rozviedku, alebo útočníkov, vystavujú smrteľnému nebezpečenstvu v prípade vojny,” povedal expert. Kyjevské rozhodnutia označil za “skutočne šialené”, konkrétne povolenie pre NATO otvoriť vojenské zariadenia na Ukrajine. Podľa vojenského a politického experta je neustále rastúca agresia ukrajinskej vlády proti Ruskej federácii nezodpovedná. Velenie ozbrojených síl jednoducho nechápe, že bojové schopnosti ukrajinskej armády sa nemôžu zvýšiť jednoduchým jej prezlečením do uniformy NATO.

.

Pri príležitosti výročia vzniku NATO zverejnilo Rusko zoznam „úspechov“ aliancie“

Organizácia, ktorá vznikla pod pokryteckou zámienkou zachovania mieru, je dnes známa zverstvami páchanými v Juhoslávii, Iraku a Líbyi. Dnes, 72 rokov po vzniku NATO, vedenie vojenského bloku krivo obviňuje Rusko z agresívneho správania. Aliancia pritom radšej mlčí o invázii do Iraku, krvavom konflikte v Líbyi, alebo bombardovaní Juhoslávie s použitím ochudobneného uránu.” – Informovalo minulý týždeň Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie.

Text zverejnený na sociálnej sieti dopĺňa infografika. Uvádza sa v nej, že v roku 2020 vojenské výdavky NATO presiahli 1 bilión dolárov, zatiaľ čo Rusko utratilo iba 0,05 bilióna dolárov na obranu.

„V tento deň, pred 72 rokmi, bolo založené NATO s cieľom „udržať mier“. Dnes je organizácia zodpovedná za bombardovanie Juhoslávie, inváziu do Iraku, ako aj operáciu, ktorá uvrhla Líbyu do temnoty. V roku 2020 výdavky NATO na obranu opäť vzrástli — o 7,4%. Tak vyzerá „záchrana sveta,“ uvádza sa v správe.

Sergej Lavrov: Pokusy o rozpútanie novej vojny na Donbase môžu Ukrajinu zničiť

Pred týždňom oznámil ruský minister zahraničia Sergej Lavrov.

„Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin to povedal nie tak dávno, ale toto vyhlásenie je stále aktuálne, že tí, ktorí sa pokúsia rozpútať novú vojnu na Donbase, zničia Ukrajinu,“ uviedol. Rusko dúfa, že Západ na čele s USA nebude podnecovať ukrajinských politikov k rozpútaniu konfliktu na Donbase.

„Podľa informácií zverejnených v médiách armáda z väčšej časti chápe škodlivosť akýchkoľvek opatrení na rozpútanie horúceho konfliktu. Naozaj dúfam, že ju nebudú huckať politici, ktorých zasa bude huckať Západ na čele s USA,“ uviedol Lavrov. Podľa ministra sa teraz veľa špekuluje o tých dokumentoch týkajúcich sa Donbasu, ktoré schválila Najvyššia rada a podpísal ich prezident Zelenskij.

„Do akej miery to odráža skutočnú politiku? A do akej miery je to výsledkom snahy Zelenského prekryť padanie svojho ratingu? Neviem, či je to blaf alebo konkrétne plány,“ pokračoval. Lavrov zdôraznil, že opäť potvrdzuje pravdu, ktorú mnohokrát tvrdili mnohí analytici a politológovia, vrátane poradcu prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Zbigniewa Brzezinského, že Západ vníma Ukrajinu v geopolitickom kontexte.

„Ukrajina, ktorá má blízko k Rusku, robí Rusko veľkým, Rusko, od ktorého je Ukrajina odtrhnutá, nepredstavuje veľký globálny význam. Nechávam to na svedomí tých, ktorí vyznávajú tieto myšlienky, ich férovosti a schopnosti hodnotiť moderné Rusko,“ zhrnul minister.

Milan Novický

zdroj: armádny magazín

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Patogén ako prostriedok ziskov

Nasledujúci článok prekladám, pretože považujem znepokojenie autorky za oprávnené, po skúsenosti s poslednou „pandémiou“. Teda…

2 hodiny ago

Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj…

3 hodiny ago

Mediálni lúzri Západu sú platení liberálnymi sprisahancami sveta

Ich konanie, rétorika, vyjadrenia sú toho dôkazom. Podobne ako na Slovensku. Títo lúzri popierajú princípy…

3 hodiny ago

VIDEO: Plukovník Macgregor- Ukrajinci se hromadně vzdávají a odmítají bojovat

Plukovník Douglas Macgregor ve vysílání Judging Freedom v komentáři k situaci na Ukrajině hovořil o…

4 hodiny ago

K záplavám si Emiráty prispěly sami: „Očkovaly“ oblaka. Čech ze zatopené Dubaje: Jedl jsem burger a najednou měl nohy ve vodě…

Spojené arabské emiráty (SAE) zasáhl liják biblických rozměrů. Silnice se změnily v řeky, vyprahlá poušť…

4 hodiny ago