domovina

Kedy budú odvolaní ďalší? Vymeniť treba aj poradcov pre pandémiu

Odvolanie šéfa Národného centra zdravotníckych informácií Bielika ministrom zdravotníctva pre nefunkčné online prihlasovanie na očkovanie bolo rýchle. Kedy však dôjde na tých, ktorých neefektívne opatrenia prispeli k tomu, že sme 5. krajinou s najvyšším počtom celkových úmrtí od začiatku pandémie? Nepomôžeme obmeniť fasádu vlády, ktorá bude počúvať stále tých istých odborníkov

Na snímke odvolaný riaditeľ NCZI Peter Bielik

Rozhodnutia robia politici, ktorí nesú zodpovednosť aj za to, akých poradcov si vybrali. Ak je evidentné ako dnes, že poradcovia neradili dobre, tak je na mieste, aby ich vymenili. Odmietanie tak urobiť povedie ináč k tlaku vymeniť tých členov vlády, ktorí sú zodpovední nielen za obrovskú celkovú úmrtnosť, v ktorej sme k včerajšiemu dňu na 5. mieste v Európe, ale aj ekonomický prepad a neprimerané obmedzovanie ľudských práv, náboženských, politických a ekonomických slobôd. Alebo vymeniť celú vládu, ak sa neočistí od tých, ktorí zlyhali.

Naši odborníci sa až príliš zamerali na to ako sekírovať ľudí prehnanými požiadavkami, ktoré ľudia nie sú ochotní už dodržiavať. V Rakúsku nedávno priznal vcelku osvietene kancelár Kurz, že lockdown nemá význam, keď ľudia nie sú ochotní ho dodržiavať. Verejnosť prinášala obete a nevidí výsledky obetovania svojich slobôd, lebo to viedlo u nás k jednej z najvyšších úmrtností v Európe a svete. Inde to robia bez toľkého obmedzenia práv a majú menej obetí pandémie. Ľudia sú nespokojní s vládou, no vidia, že problém je v tom, že vládni politici počúvajú odborníkov, z ktorých mnohí sa už aj zdiskreditovali a tiež nekoncepčný prístup premiéra, ktorý si presadil viaceré atómové bomby, ktoré si vybrali svoju daň.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Napr. odborníci vo Švédsku odmietajú povinné nosenie rúšok s tým, že rúška vytvoria falošný pocit bezpečia, keď sú ľudia ochotní viac riskovať, vysvetľoval Tegnell, hlavný infektológ Švédska. Mnohé krajiny, ktoré nikdy nemali povinné rúška, sú na tom lepšie ako my s úmrtnosťou.

V sobotňajšom rozhovore pre denník Postoj minister Krajčí vysvetľoval neochotu dodržiavať opatrenia podobne pretože:

Ten pocit pretestovania im možno dal falošné nádeje.”

Ako kresťan mohol minister vedieť, že podobne reálnou výhradou voči ochrane kondómom je práve ten istý falošný pocit bezpečia, vďaka ktorému ľudia bývajú promiskuitnejší, teda viac riskujú či už neotehotnenie alebo nakazenie nejakou pohlavnou chorobou.

Minister zdravotníctva v tom rozhovore znova zas vinil nezodpovedných, ktorí nedodržiavajú opatrenia. Našťastie, podľa neho tí nezodpovední sa už premorili pre svoju nezodpovednosť. To postráda logiku, prečo potom narastá počet hospitalizovaných medzi zodpovednými?

Pretože ako sme videli aj u členov vlády, dodržiavanie opatrení neznamená, že sa človek nenakazí. Hlavne, ak opatrenie o odstupe vyžaduje dištanc len “od cudzích ľudí”. Predsa kolegovia, kamaráti, susedia nie sú cudzí ľudia.

Opatrením č. 1 podľa medzinárodných odporúčaní mal byť odstup, naši odborníci toto odporúčanie však takto sprznili. Odborníkom až hrozitánska úmrtnosť otvorila oči pochopiť, že umožniť pozitívnym, kam patria aj príznakoví ľudia, chodiť do obchodu, je rizikom pre šírenie vírusu.

A v liečbe naši vládni odborníci tiež neradili dobre. O tom sa už popísalo veľa. Ak sa chce vláda očistiť od zlého imidžu a vyvodiť zodpovednosť, tak by mala vymeniť práve poradcov, lebo každému príčetnému je zrejmé, že stratégia konzília odborníkov či pandemickej komisie sa míňa cieľu.

Iní odborníci navrhujú inú stratégiu ako znížiť krivku úmrtnosti či hospitalizácií. Lenže ako konštruktívne navrhovali riešenia koaliční partneri? Stále niečo kritizovali, no videli vôbec, že máme zanedbanú primárnu a neefektívnu nemocničnú liečbu? Rovnako tápali ako aj korporátne mainstreamové média a odborníci, až kým im štatistické rekordy neoplieskala opozícia do očí.

5. miesto v najvyššej CELKOVEJ umrtnosti na covid v Europe

Aj koaličné strany riešili len vakcíny, nevenovali pozornosť tomu, že treba liečiť tu a teraz. Až na pár poslancov, ktorí to začali posledný mesiac spomínať v médiach. Ale to už len naskočili na vlnu občianskeho aktivizmu, ktorý nepochádzal od vládnych odborníkov. Tí stále vitamíny aj Ivermektín podkopávajú. Tam, kde majú nechať ľuďom zodpovednosť (prevencia), tam im idú nezmyselne diktovať, a to čo je v ich kompetencii (protokoly liečby), to odflákli.

Jeden citát dobre sedí na túto situáciu: “Toto bolo treba robiť a tamto zanedbávať.“

Tejto vláde nepomáha, že sa eurá tlačia vo Frankfurte a veselo rozdávajú na dlh, lebo korona. Bez toho by politici nikdy nepristúpili na šialené riešenia ako zatvárať školy, obchody, kostoly, miesto toho, aby bol položený dôraz na ochranu rizikových. Takto sú kvôli rizikovým obmedzovaní všetci, hoci pre väčšinu produktívnej populácie a deti prekonanie ochorenia nie je rizikom.

Lenže potom by nebolo potrebné všetkých zaočkovať a farmafirmy by nezarobili a nepresadili si vakcinačné pasy, o čo usilovali ešte pred pandémiou.

Každopádne COVID-19 vyplavil veľa zhnitého na povrch v tomto štáte slovenskom ale aj vo svete. Tou najviac prehnitou oblasťou zdá sa, je práve zkorumpovanosť vedeckej komunity, ktorá nerešpektuje ani demokratické zriadenie a základné ľudské práva a slobody. Ale to nie je prvýkrát, čo sa obmedzovanie slobody skrýva za vedeckosť.

Autor: Jana Ray Tutková

Zdroj: Hlavné Správy

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Redakcia SN

Recent Posts

VIDEO Takáč: Niektorí farmári si vydýchnu. Byrokracia s kontrolami sa ich týkať nebude

Na zasadnutí Rady ministrov prezentoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč slovenský postoj k…

10 hodín ago

Protivládne médiá rozšírili hoax o Harabinovi, ktorý môže ovplyvniť voľby. Odrádza ľudí od Pellegriniho

Protivládne médiá sa na hulváta snažia ovplyvniť voľby šírením hoaxu o Harabinovi. Toto je dnes…

11 hodín ago

Tomáš: Prioritou vlády zostáva v prvom rade zamestnať slovenských občanov

Pri zamestnávaní ľudí zo zahraničia má Slovensko záujem nájsť pracovníkov na také profesie, na ktoré…

11 hodín ago

J. Hrabko: Rozhodnutie SNS zmenilo charakter volebnej kampane. Koalícia si nemôže dovoliť prehrať

Danko rozkýval kreslo pod Ficom Oznámenie SNS, ktorá v druhom kole prezidentských volieb jasne deklaruje,…

11 hodín ago

Gen. Viktorín odkázal Krúpovi a Mikulcovi: Cudzie záujmy stavať nad záujmy vlastných občanov je vlastizrada

Zľahčovanie záverov včerajšieho zasadnutia bezpečnostnej rady znova raz ukázalo, ako plytko k bezpečnostným otázkam pristupujú…

11 hodín ago

Vláda zločincov: Keď sa disidenti stanú nepriateľmi štátu

“V týchto dňoch celosvetového zmätku sú veľmi potrebné muži a ženy, ktorí budú odvážne bojovať…

11 hodín ago