domovina

Kriviť právo, hoci aj v záujme dobrej veci, je neprípustné, varuje právnička Laššáková

Proti schvaľovaniu rozličných „nezmyslov“ v europarlamente sa postavila v najnovšom statuse aj právnička Judita Laššáková. Kriviť právo v záujme dobrej veci je neprípustné, varuje.

Právnička Judita Laššáková sa vo svojom statuse zamerala na správu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v EÚ v rámci zdravia žien. Včera dokument schválili poslanci v bruselskom europarlamente. Predkladateľom bol Fred Matič z Chorvátska.

Kedykoľvek sa to môže obrátiť proti tomu, kto krivenie zaviedol

„Správa poslanca Matiča zasahuje do vylúčených právomoci členských štátov. Niečo neprijateľné!“ konštatuje Laššáková. Podľa nej bez ohľadu na obsah správy je zarážajúce, ako sa zrazu ozývajú „sklamané“ hlasy tých, čo doteraz takto krivili právo vo svoj prospech porušujúc zakladajúce zmluvy EÚ.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

„Keby to nebola tragédia, čo za nevzdelaných populistov derú poslanecké lavice, človek by sa aj zasmial,“ píše sklamane Laššáková. Na obranu takých, ako je Matič, dodáva, že sa tam nedosadili sami, ale poslal ich tam volič. „Možno, keď si raz volič uvedomí, čo všetko sa môže a aj stane, podobní amatéri sa do vedenia štátu a iných, nadnárodných inštitúcií nedostanú,“ dúfa právnička.

„Ešte raz zopakujem, hlavne pre tých, čo si myslia, že porušovanie práva je v poriadku, ak sa týka niekoho, kto nám je nesympatický: krivenie princípov práva ´v záujme dobrej veci´ sa môže kedykoľvek obrátiť proti tomu, kto toto krivenie zaviedol,“ uvádza v statuse Laššáková.

Nezabúdajme na Slánskeho

Vzápätí ponúka jeden príklad z histórie. „Milada Horáková a aj Rudolf Slánsky boli popravení počas monster-procesov v 50. rokoch. Rozdiel medzi nimi bol aj v tom, že monster-procesy Slánsky aktívne uvádzal na scénu a napokon sa stal sám ich obeťou! Nech Slánskeho osud je pre každého varovaním! Aj keď nás história učí, že sme nepoučiteľní!“ píše na samý záver právnička Judita Laššáková.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

P. Slota: Pýtam sa, či Ficovi náhodou nedr*e, keď navrhol na eurokomisára opäť Šefčoviča, švagra Korčoka?

Pavol Slota o bossoch slovenskej diplomatickej mafie Bossovia slovenskej diplomatickej mafie sa sami stotožnili a strhli…

2 hodiny ago

Predaj zbraní vrahom modernej vojny v „Démonickom svete hore nohami“. Kriminalizácia spravodlivosti

Zatiaľ čo najdespotickejší zločinci na svete sa voľne pohybujú vo svojich vežiach zo slonoviny, drobní…

2 hodiny ago

Tucker Carlson vyzval Spojené štáty, aby odsúdili prenasledovanie cirkvi Kyjevom

Carlson: USA musia zastaviť financovanie tyranie na Ukrajine Americký televízny novinár Tucker Carlson vyzval amerických zákonodarcov, aby…

2 hodiny ago

Analytik Johnson: Odesa sa čoskoro dostane pod ruskú kontrolu

Na konci špeciálnej operácie bude Odesa pod kontrolou ruských jednotiek, predpovedá bývalý analytik CIA Larry…

2 hodiny ago

Situácia je kritická. Bolo známe, čo sa deje s ukrajinskými ozbrojenými silami na fronte

NRK: Ozbrojené sily Ukrajiny potrebujú pracovnú silu a starší muži si s nákladom nevedia poradiť…

2 hodiny ago

VIDEO: Správa NKÚ hovorí o brutálne nehospodárnom nákupe anticovidových injekcií v hodnote 150 miliónov eur.

Ekonomickí vlastizradcovia okolo Matoviča, Hegera, Ódora & spol. sa v mene Slovenska navyše zaviazali kúpiť…

12 hodín ago