Názory

Kým ľudia „padajú na hubu,“ vnútro kupuje od Malchárka limuzíny s masážnymi sedadlami za 160-tisíc eur!

Papalášizmus najhrubšieho zrna. Aj tak by sa dal nazvať najnovší počin ministerstva vnútra pod vedením Romana Mikulca z OĽANO. V časoch, keď ľudia padajú na hubu, mnohé slovenské rodiny musia riešiť existenčné problémy, vyberá limuzíny v cene priestranného bytu. Aby to nestačilo, dodávateľom môže byť firma Jirka Malchárka. Známeho zo spisu Gorila.

Ako informuje portál hnonline.sk: „Drahými motorkami začali, autami budú pokračovať. A podľa všetkého nie hocijakými. Verejne dostupné informácie naznačujú, že môže ísť o vozidlá, pri ktorých sa dá v cene jedného zohnať trojizbový byt dokonca aj v Bratislave, nehovoriac o iných častiach Slovenska.

Rezort vnútra vedený Romanom Mikulcom plánuje od podlahy riešiť problém vozového parku. Jeho aktuálny stav je vraj po predchádzajúcom vedení v stave, ktorý podľa ministerstva sotva možno nazvať uspokojivý.“ Bráni sa ministerstvo.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Luxus pre „obyčajného“ človeka

„Sú medzi nimi aj luxusné limuzíny, v interiéri ktorých, citujúc názory motoristických novinárov, sa budú pasažieri cítiť skutočne exkluzívne.

Niektoré pritom ponúkajú aj možnosť výberu z viacerých typov masáží, dôsledkom čoho cestujúci vystúpia z auta aj po niekoľkohodinovej jazde údajne čerství ako rybičky.“ Komentuje obstarávanie redakcia hnonline.sk.

Pre ministra len to najlepšie

Podľa informácií HN, Úrad na ochranu ústavných činiteľov momentálne testuje limuzínu Audi A8L, ktorej základná cena začína na sume presahujúcej sto tisíc eur.

Čo presne na aute testujú, nevedno. Úrad zdôrazňuje, že vozidlo musí spĺňať požiadavky chránenej osoby, čiže v tomto prípade priamo ministra Mikulca.

Malchárek z kauzy Gorila

„Zaujímavosťou tiež je, že hoci vozidlo dala ministerstvu oficiálne k dispozícii spoločnosť Porsche Slovakia, jeho skutočným vlastníkom je eseročka AC Bratislava Slovensko patriaca bývalému ministrovi hospodárstva Jirkovi Malchárkovi, ktorý je jedným z hlavných aktérov spisu Gorila.“ Upozorňuje hnonline.sk.

Ako ďalej dodávajú: „Pred časom zas testovali Mercedes Benz S 500 v hodnote takmer 160-tisíc eur, či BMW 745 Le xDrive za 120-tisíc eur. Medzi vypožičanými autami bol aj Jaguar XF sedan za 55-tisíc eur, Jaguar I-Pace za 80-tisíc eur, ale tiež niekoľko typov Land Roverov v cenovom rozpätí od 53 tisíc do vyše 60 tisíc eur.“

Výsmech občanom

Je zarážajúce, že rezort vnútra  siaha rovno po autách najvyššej možnej kategórie. Pripomíname, že napríklad samotný český prezident už roky využíva limuzínu „iba“ takzvanej vyššej strednej (navyše takpovediac domácej výroby) – Škodu Superb.

Najmä v dnešnej ťažkej ekonomickej situácii sa preto takéto zbytočné rozhadzovanie môže javiť ako bezbrehý papalášizmus.

zdroj: hlavný denník

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Blanár: Vstup do Aliancie bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

Vstup do Severoatlantickej aliancie (NATO) predstavoval významný krok, potvrdzujúci svoju váhu aj v súčasnosti popri…

3 hodiny ago

Tak predsa?! Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej…

3 hodiny ago

Chmelár: Arcibiskup Bezák nie je duchovným pastierom ale chovným baranom opozície

Táto kampaň je plná osobných invektív. „Všimnite si však, že pochádzajú výlučne od Korčokových prívržencov,…

3 hodiny ago

Nezabúdajme! Na stretnutí Kisku so Sorosom v New Yorku v roku 2017 bol aj Ivan Korčok

V delegácii bol aj Ivan Korčok.  Verejnosť by nemala zabudnúť na to, kto sa zúčastnil známeho…

3 hodiny ago

Prvé kolo: Víťazstvá, prehry a vrece zemiakov

Ponúkam ešte jeden pohľad na 1. kolo volieb prezidenta SR. Prvé emócie už vychladli, možno…

3 hodiny ago

Bomba. Kto stál za teroristami v Moskve? Vyhlásenie Bortnikova, riaditeľa ruskej FSB ukazuje prstom na tri štáty

Pre nezasvätených najprv vysvetlím, že FSB je nástupníckou organizáciou známej a veľmi obávanej KGB Sovietskeho…

3 hodiny ago