domovina

Majiteľ Moto PUB-u Prešov bol kvôli priestupku ohľadne otvorenej prevádzky umiestnený do cely predbežného zadržania

Skutková podstata priestupku, ktorý má sankciu najviac do 1 659 Eur bol vybavený obmedzením priestupcu na slobode. 

Dňa 22. decembra 2020 o cca 11.20 h. zadržali môjho klienta p. Jaroslava, majiteľa prevádzky Moto Pub Prešov, a  cca o 14.30 h. ho umiestnili do cely predbežného zadržania. 

Dôvodom je otvorenie prevádzky Moto PUB Prešov. Skutková podstata priestupku (neexistujúceho a v neexistujúcom núdzovom stave, ale keby aj…), ktorý priestupok má sankciu najviac do 1 659 Eur je vybavený obmedzením priestupcu na slobode. Skutočne, „ústavné“. My nemáme ani rozhodnutie, aby sa bol dopustil vôbec priestupku, ale „priestupca“ je v „base“.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Proces komunikácie medzi mnou, klientom a vyšetrovateľom STANISLAVOM URBANCOM, ktorý klienta zadržal, mám zaznamenaný na zvukovom zázname, ktorý v pravý čas zverejním, nakoľko t.č. to z dôvodu obrany klienta nie je vhodné. 

Zatiaľ iba toľko, že zo strany orgánov činných v trestnom konaní došlo k hrubému porušeniu Ústavy SR a predpisov trestného práva. Podstatou veci je zastrašovanie a snaha o psychické zlomenie majiteľov otvorených prevádzok. 

Na polícii:

Po telefonickom skontaktovaní sa s klientom počas výsluchu, ktorý bol podľa vyšetrovateľa v postavení zadržaného, mi vyšetrovateľ neumožnil s klientom riadnu telefonickú komunikáciu ohľadne dohodnutia procesného postupu. Moju žiadosť o umožnenie klientovi komunikovať so mnou bez prítomnosti policajtov odmietol, a súčasne klientovi vymedzil na poradu so mnou čas v trvaní 20 minút.

Neviem, podľa akého zákonného ustanovenia určil tento čas, na moju otázku mi neodpovedal, pričom klientovi som tak stihla podať stručnú právnu inštruktáž ako postupovať a vypovedať. Klient si zapísal mnou nadiktované skutočnosti (všetko pod dohľadom vyšetrovateľov) a následne mu vyšetrovateľ zložil – opakujem, ZLOŽIL mu telefón  atď atď atď… a veľa zaujímavých vecí v nahrávke.  

Po tomto som sa opakovane pokúšala s klientom spojiť, avšak telefón bol už vypnutý. 

Po následnej informácii manželky, že klient sa nachádza v cele predbežného zadržania, a jej žiadosti, aby som išla za ním som ju informovala, že na uvedené miesto nemám právo vstupu, a moja prítomnosť je v tomto štádiu „konania“ právne nemožná.

Až večer sa mi podarilo telefonicky spojiť s vyšetrovateľom STANISLAVOM URBANCOM, ktorý na moje opakované otázky, či mi umožní kontakt s klientom (za účelom napríklad doručenia plnej moci, ktorú by mu policajt dal podpísať a pod.), mi odpovedal, že skončil službu a odchádza domov, na moju opakovanú otázku mi znova zopakoval, že odchádza domov, a že ďalšie úkony sa budú vykonávať v riadne stanovenom čase a zložil mi telefón. Tento pán má skutočne úradné „móresy“. Vyšetrovateľ vedel, že som advokátkou zadržaného, vedel, že som z Košíc, kedy potrebujem čas na prepravu do Prešova, a patrilo sa mu so mnou komunikovať riadne a viac.

Je bez pochýb zrejmé, že ide o psychologickú hru, kde klient skončil v CPZ ešte pred tým, než by som bola vedela prísť z Košíc na políciu v Prešove. … A v podstate by to bolo jedno. 

Majiteľ prevádzky mal na výstrahu skončiť v CPZ ! A skončil. Pričom advokát do CPZ ísť nemôže a nijako nevie komunikovať s klientom. Ide tu o psychologickú hru a nátlak zlomiť ho. Zlomiť prevádzkovateľov!

Bude zaujímavé poznať, kto všetko z orgánov činných v trestnom konaní za tým stojí… 

Pretože toto nie je normálny postup, aby za priestupok, ktorý tu však nie je, ale keby aj…, aby za priestupok mal niekto skončiť  „v base“.

TOTO SA DIALO VO FAŠIZME !

A na Slovensku v r. 2020. …

Dávam iba tak na zamyslenie: Na Slovensku sa priestupky (!) vybavujú pobytom vo väzbe a v base… ! Z koho „hlavy“ je toto „know-how“ ???!!! Prokuratúry, alebo vyšetrovateľa ?

Dnes je to majiteľ prevádzky v Prešove, zadržaný na celú noc… A zajtra bude čo za priestupok… ??!

V base skončí niekto iný, vážení verejní činitelia…

 JUDr. Adriana Krajníková

Zdroj: zalobyvocistatu.sk

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí. 

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

ďakujeme

Vyhlásenie: 

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu zna redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur, prezradil rezort financií

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O…

1 hodinu ago

Čaputová ZA zbrojenie? Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu. Je zároveň hrdá na to,…

1 hodinu ago

Investori môžu dostať ponuku na opravu až 500 mostov: Fico deklaroval riešenie havarijného stavu veľkej časti mostov

Havarijný stav veľkej časti mostov na slovenských cestách plánuje vláda riešiť cez projekty verejno-súkromného partnerstva…

1 hodinu ago

Huliak: ekológovia Hojsík s Wiezikom sa dvakrát do týždňa vozia na prúdových lietadlách do a z Bruselu

Huliak všetko vysvetlil! Predseda výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak sa porozprával s redaktorom eReportu.…

1 hodinu ago

„Umelecká“ hanba: Slovenskú nekultúrnu „kultúru“ prezentovali progresívci na festivale v Benátkach

Umelci často volajú po slobode, lenže čo je to sloboda umenia? Ak si pod tým…

2 hodiny ago

Deje sa to hromadne. Zelenskému oznámili nečakané správy o Ukrajincoch

Ľudskoprávny aktivista zo Spojených štátov: Ukrajinci sa hromadne vzdávajú a utekajú pred mobilizáciou Ukrajinci si…

2 hodiny ago