zaujímavosti

Novak Djokovič: „Média šíří v souvislosti s koronavirem jen strach a paniku. Cítím, jak jsou všichni v souvislosti s očkováním striktní a nepřátelští. Nechci být součástí téhle špíny!“

Srbská legenda a úřadující světová tenisová jednička Novak Djokovič nehodlá akceptovat povinné očkování účastníků prvního grandslamového turnaje roku na Australian Open.

Je suverénním vládcem světového tenisu. Letošní sezona patřila prakticky výhradně jemu. Novak Djokovič v ní získal tři grandslamové tituly, o ten čtvrtý, 21. v kariéře, pak přišel až ve finále US Open proti Medveděvovi. A reálně hrozí, že ani na Australian Open ho tenisový král nezíská. Povinné očkování účastníků prvního grandslamového turnaje roku totiž srbská legenda akceptovat nehodlá.

„Tenisté bez očkování proti koronaviru nedostanou australská víza, aby mohli přijet na Australian Open. Výjimky neexistují.“ S tímto prohlášením přišel v minulém týdnu ministr pro imigraci Alex Hawke.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

To mimo jiné znamená, že o naději na zisk rekordního 21. grandslamového titulu, kterým by se odpoutal od Federera a Nadala, přijde úřadující světová jednička Novak Djokovič. A nejen on. Podle informací ATP a WTA je neočkovaných tenistů a tenistek mezi profesionály asi třetina. Mimo jiné i Alexander Zverev či Daniil Medveděv.

Bělehradský rodák nechce veřejně komentovat, zda se nechal očkovat, a ze svého rozhodnutí ustoupit nehodlá. „Média šíří v souvislosti s koronavirem jen strach a paniku. Toho nechci být součástí,“ uvedl Djokovič v interview pro srbský list Blic.

Očkování? Moje soukromá věc

A tím rozhodně neskončil. „Cítím, jak jsou všichni v této souvislosti s očkováním striktní a nepřátelští. Ale já nechci být součástí téhle špíny. Jestli se dám nebo nedám očkovat, to je přece moje soukromá věc. A víte co? Ať na tohle téma řeknu cokoliv, stejně se moje odpověď překroutí, jak se to komu hodí,“ pokračuje šampion v tvrdé kritice.

Na Djokovičovu stranu se klaní i jeho přemožitel z finále US Open Andrej Medveděv, výhrady má i olympijský šampion Alexander Zverev a řada dalších. Velkými zastánci očkování jsou naopak Rafael Nadal či Roger Federer.

Australian Open začíná osmého února příštího roku. Zda na něm bude startovat Novak Djokovič i další esa ze světové tenisové špičky, však zůstává značně nejisté.

Zmírnění podmínek by mohlo napomoci to, že stát Victoria dosáhne v listopadu proočkovanosti 90 procent dospělé populace. „Všechny minulý týden povzbudilo uvolnění opatření. Doufáme, že bychom mohli uspořádat Australian Open v tak podobných podmínkách jako před pandemií, jak jen to bude možné,“ uvedla organizace Tennis Australia.

Před letošním Australian Open museli do karantény po příletu do země všichni tenisté, většina z nich mohla vycházet z hotelu na tréninky.

Zdroj: sport.cz / sport.blic.rs

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie

Šéf rezortu diplomacie Juraj Blanár (Smer-SD) považuje za nevyhnutné, aby sa dialóg, uplatňovanie rovnakých štandardov…

3 hodiny ago

Orwellovo neslávne známe “Ministerstvo pravdy” alias stránka “Hoaxy a podvody – Polícia SR” bude po transformácii opäť fungovať.

Slúžiť však bude na informovanie občanov o bezpečnostnej situácii a nie ako večerná pokrokárska univerzita…

3 hodiny ago

V noci ruské sily napadli ubytovacie miesta žoldnierov v Kupjansku a Charkove

V noci 24. apríla začali ruské ozbrojené sily sériu útokov na ciele v Charkove a…

3 hodiny ago

Krajskí prokurátori v spoločnom vyhlásení odsúdili spôsob kritiky zo strany skupiny prokurátorov okolo Lipšica zo zrušeného ÚŠP

Politickí prokurátori Lipšic & spol. písali generálnemu prokurátorovi Žilinkovi otvorený list, v ktorom vyjadrili nesúhlas…

5 hodín ago

Námestník ruského ministra obrany bol zadržaný pre podozrenie z korupcie

Timur Ivanov pôsobil ako námestník ruského ministra obrany od novembra 2016 a mal na starosti…

5 hodín ago

Mainstream úmyselne zatajil, že mier na Ukrajine mohol byť už dávno

"Médiá to úmyselne zatajili.“ Mohol byť mier medzi Ruskom a Ukrajinou? Mohol, všetko mohlo byť…

5 hodín ago