domovina

OĽaNO pokojne predá Američanom Slovensko za 100 miliónov

Vyplýva to z vyjadrení poslanca OĽaNO, ktorý ešte dodáva, že je to predsa výhodné.

Juraj Krúpa oponentom zmluvy či Dohody o spoupráci medzi SR a USA odkazuje, že sú rozprávkari.

FOTO – TASR | Juraj Krúpa


„Zmluva o obrannej spolupráci Slovenska s USA vyvoláva rozpor. Pripomienky má aj generálna prokuratúra. O čom táto zmluva je a čo môže priniesť Slovensku? Prečo s ňou niektorí nesúhlasia? V relácii Téma dňa diskutovali Marián Kéry, Juraj Krúpa, Vladimír Bilčík a Eduard Chmelár.“ Tak o relácii informuje portál ta3.com

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Dobrý biznis podľa Krúpu

„Každý, kto sem príde, musí dodržiavať zákony a ústavu Slovenskej republiky. Za to získame rekonštrukciu dvoch letísk v hodnote 100 miliónov“, povedal v spomínanej relácii poslanec NR SR za OĽaNO Juraj Krúpa.

Obhajoba šialenstva

„Generálna prokuratúra predložila k návrhu zmluvy viac ako 30 pripomienok. Podľa Krúpu to môze vyvolať otázniky, no verí, že zmluva bude napokon schválená. Je zároveň presvedčený o tom, že minister obrany Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí Ivan Korčok budú vedieť všetky otázky zodpovedať.“ Píše citovaný portál.

Obavy rusofóba hraničia s chorobou

Juraj Krúpa totiž tvrdí, že dohoda s USA je potrebná. Podľa neho tým zabránime, aby nás niekto iný napadol. Je jasné, že hovoril o Rusku.

„Situácia je jasná a jednoduchá. Spojené štáty americké sú najsilnejším aliančným spojencom v NATO. Jednoducho, keď tu budeme mať s nimi bilaterálnu dohodu posilňuje to náš odstrašujúci efekt. Pretože v prípade napadnutia máme záruku a istotu, že tu už budú predispozície niektorej techniky a vybavenia, ktoré môžu Spojené štáty a teda armáda automaticky použiť pri obrane nášho územia. To znamená, že každý kto by sa chcel vybrať touto cestou, tak by nenarazil len na ozbrojené sily Slovenskej republiky, ale narazil by aj na spojencov a hlavne na Spojené štáty americké.” Znie Krúpov „argument“.

Moderátor si to nechal zopakovať

A to konkrétnou otázkou: „Vy si myslíte, že Ruská federácia má momentálne kapacity na to, aby vmašírovala do strednej a východnej Európy?”

Odpoveď Juraja Krúpu:

„Pozrite sa, poviem to tak, ani keď sa hodnotili schopnosti Hitlerovho Nemecka v 37-om, 38-om, tak sa vychádzalo z toho, že nemá dostatočné logistické zabezpečenie, ani nemá dostatok ropy a podobne, produktov, na to, aby mohlo viesť dlhú a vyčerpávajúcu vojnu… Takže takéto veci sa nedajú vylúčiť, keby ste mi povedali v decembri 2013, že Rusko obsadí Krym a, že potom rozpúta vojnu na Donbase, tak by som vám to neveril. Vojenské plánovanie je príprava na to najhoršie čo môže byť.”

Idiócia v realite súvislostí

„V skutočnosti, Rusko nemá dôvod na to niekoho bezdôvodne napadať. Ruská federácia sa len bráni pred expanziou NATO na Východ. Vojenská dohoda s USA je absolútne v rozpore s mienkou väčšiny občanov SR, ktorí si naopak želajú zlepšenie vzťahov s Ruskou federáciou a nie vyvolávanie ďalšieho napätia.“ To už citujeme web hlavnespravy.sk.

Podľa Eduarda Chmelára, ďalšieho z diskutujúcch v relácii TA3, Krúpa zavádza

„Hovoria o veciach, ktoré v tej zmluve ani nie sú. Takéto zmluvy má 23 štátov a odlišujú sa,“ …. Zmluva podľa Chmelára „je nevyvážená, nedáva nám takmer žiadne práva, len samé povinnosti“.

„Nie sú v tom ošetrené naše záujmy, preto je k tomu toľko pripomienok. Mrzí ma, že vládna koalícia takýmto spôsobom diskutuje s občanmi. Protistrana nie je schopná odpovedať, pretože zavádza,“ povedal ešte Eduard Chmelár v relácii Téma dňa televízie Ta3.

hlavný denník

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

USA do svojej najnovšej kolónie presunú ďalšie zbrane

Hlasovanie v Kongrese o finančnom príspevku do vojnových konfliktov vo svete dopadlo tak, že na…

1 minúta ago

Brusel zintenzívňuje prípravy na svetovú vojnu

Najvyšší maďarský diplomat varuje, že konkurencia medzi USA, NATO a EÚ na Ukrajine môže vyvolať…

3 minúty ago

VIDEO: Minister spravodlivosti Susko adresuje ostrý odkaz Lipšicovi & spol. zo zrušeného ÚŠP.

„Radový prokurátor Daniel Lipšic a jeho 10 spolupracovníci nerešpektujú hierarchický princíp prokuratúry a porušujú aj…

6 minút ago

Čo budú robiť americkí vojenskí poradcovia na Ukrajine?

Okrem prostriedkov pridelených Kongresom môžu Spojené štáty poslať na Ukrajinu 60 svojich vojenských poradcov. Američania…

27 minút ago

USA pod zámienkou pomoci Ukrajine prefinancujú svoj vojensko-priemyselný komplex

Snemovňa reprezentantov USA v sobotu schválila návrh zákona na „podporu Ukrajiny“. Formálne hovoríme o sume…

29 minút ago