domovina

Top 7 rusofóbnych výrokov o nákupe vakcíny Sputnik V-yberte víťaza: Smatana: „Sputnik je Putinova propagandistická zbraň.“ Soltész: „Matovič je užitočný idiot Kremľa. Dúfajme, že nepozval ruskú armádu“ Šimečka: „Vyzeráme ako bizarný diktátorský pidištátik”

Po dovoze ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko sa v liberálno-rusofóbno-proamerickej bubline strhla búrka kritiky, konšpirácií a nárekov. Prinášame vám top 7 rusofóbnych výrokov a konšpirácií na adresu ruskej vakcíny. V komentároch pod článkom môžete vyjadriť svoj názor, ktorý z týchto výrokov je podľa vás absolútny top – najbizarnejší, najkonšpiratívnejší a najrusofóbnejší

1. Ondrej Dostál: „Úspech propagandistických hier Putinovho Ruska

Je paradoxom, že kritika voči nákupu ruskej vakcíny ide najmä z radov vládnej koalície. Prvým nominovaným je vládny poslanec Ondrej Dostál, ktorý je v poslaneckom klube strany SaS, no je tiež predsedom strany OKS:

„Občianska konzervatívna strana (OKS) odmieta dnešný dovoz vakcín Sputnik V na Slovensko a považuje ho za úspech propagandistických hier Putinovho Ruska, na ktoré po Viktorovi Orbánovi naskočil aj Igor Matovič. Je hanbou, že sa tak deje na prvé výročie parlamentných volieb, v ktorých bola porazená garnitúra Roberta Fica a Andreja Danka poklonkujúca Rusku a spochybňujúca príslušnosť Slovenskej republiky k Západu.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Rozhodnutie o dovoze a použití vakcíny Sputnik V, ktorú neregistrovala Európska lieková agentúra (EMA), je vecne nesprávne, podkopáva dôveru verejnosti v očkovanie a spochybňuje autoritu odborných inštitúcií. Udialo sa za cenu porušenia štandardných pravidiel registrácie vakcín, poza chrbát vlády aj rezortu zahraničných vecí. Takýto postup poškodzuje dôveryhodnosť Slovenskej republiky. OKS sa preto od konania premiéra Matoviča dištancuje a považuje ho za hrubú chybu,“ napísal Dostál na sociálnej sieti.

2. Neznámy slovenský diplomat v EK : (Rusi) používajú tú vakcínu ako hybridnú zbraň, ktorou rozleptávajú európsku jednotnosť

Ultraliberálny denník N oslovil slovenského diplomata v Európskej komisii, ktorého meno však utajili. Ten sa k nákupu Sputniku V vyjadril takto:

„To, že sme kúpili Sputnik, to je prvá vec, ktorá sa ráno riešila v Bruseli,“ povedal Denníku N vysokopostavený diplomat v Európskej komisii.

Podľa neho sa teraz mnohí na „slovenských politikov pozerajú ako na užitočných idiotov”. „Dôvod, prečo sa Sputnik neregistroval, je rozleptávať európsku jednotnosť. Používajú tú vakcínu ako hybridnú zbraň. Orbán vedel presne, čo robí, Matovič ani len netuší, aké to bude mať konzekvencie,“ hovorí slovenský diplomat. „Ukazujeme sa ako nespoľahlivý kamarát do zlého počasia. Sme za Úniu, keď idú veci dobre, ale sotva sa ukazuje nejaký problém, tak sa na nás nedá spoľahnúť,“ dodal ešte diplomat.

3. Arpád Soltész: Matovič sa zaradil medzi užitočných idiotov Kremľa. Dúfajme, že neuzavrel tajnú dohodu o pomoci ruskej armády

Novinár Arpád Soltész na portáli noviny.sk zverejnil článok s názvom „Matovič sa zaradil medzi užitočných idiotov Kremľa,“ v ktorom napísal okrem iného aj tento skvost: „Igor Matovič prisľúbil dve rozhodnutia, ktoré navždy zmenia Slovensko a sľub dodržal už tajným výletom do Moskvy. Zostáva dúfať, že tým druhým nie je tajne dohodnutá zmluva o pomoci ruskej armády pri kontrole dodržiavania lockdownu, napísal Soltész a dodal:

„Sme ideálnym terčom ruských vplyvových operácií. Kremeľ nepomáha Slovensku, ale Matovičovi. Z rovnakých dôvodov, pre ktoré pomáhal Donaldovi Trumpovi do Bieleho domu.“

4. Novinár Michal Havran opísal situáciu jednou vetou:

„Sputin V je prvá vakcína, ktorej vedľajší účinok sa prejaví pred jej podaním.

5. Michal Truban: Zbytočná nadpráca pre Putinovu propagandu

Bývalý neúspešný predseda ultraliberálnej strany Progresívne Slovensko Michal Truban to vidí takto: „Predseda vlády SR dnes spravil veľa zbytočnej nadpráce pre Putinovu propagandu. Veľkolepo a dramaticky nechal pristaviť vojenské lietadlo s ruskou vakcínou na palube a postavil sa pred neho. Chýbali už len čestná stráž a fanfáry. Takto sa nechal zneužiť a poškodil povesť Slovenska u našich najbližších spojencov iba preto, že je kvôli vlastnej neschopnosti v zúfalej situácii a potrebuje to nejako prekryť.“

6. Michal Šimečka: Vyzeráme ako nejaký bizarný diktátorský pidištátik

Europoslanec zo strany Progresívne Slovensko, Michal Šimečka sa tvrdo pustil do premiéra: „Potajme v noci pošleme vojenské lietadlo do Ruska, aby premiér mohol písať tajomné statušteky. V celom príbehu ešte figuruje aj Andrej Danko. Fakt potom vyzeráme ako nejaký bizarný diktátorský pidištátik.

7. Juraj Smatana: Je mi úplne jasné, že vakcínu Sputnik používa Putin ako propagandistickú zbraň

Bývalý „lovec konšpirátorov“ Juraj Smatana sa podľa očakávaní taktiež pustil do ruskej vakcíny: „Som presvedčený o účinnosti vakcinácie. Nedal by som sa zaočkovať ruským výrobkom Sputnik V., pretože nemá ani certifikát Európskej liekovej agentúry, ani slovenského Štátneho ústavu kontroly liečiv. Je mi úplne jasné, že vakcínu Sputnik používa Putin ako propagandistickú zbraň.

Keďže je však dnes štátnym tajomníkom na ministerstve životného prostredia, ktoré má v portfóliu strana OĽaNO, Smatana sa nákup ruskej vakcíny snaží zľahčiť:

„Práve preto si myslím, že ak Sputnik V bude použitý len pre ľudí, ktorí si ho dobrovoľne vyberú, bude to pre mňa a ľudí s podobnými názormi dobrá správa. Stačí si urobiť racionálnu, utilitárnu analýzu sveta takého, aký je, a nie takého, aký by sme si priali mať.“

Smatana síce smutne priznáva: „Áno, bude to plus pre Kremeľ,“ no dodáva:“ ale väčším plusom pre Kremeľ by bolo, keby mohol Danko vykrikovať, že on vakcínu dohodol a vláda to z ideologických dôvodov sabotovala. Ruský zemný plyn predsa hreje bez ohľadu na to, že sa ho Putin snaží používať ako propagandistickú zbraň. Zachránime ľudské životy.“

Na záver to všetko zosumarizoval: „Suma sumárum: ak na Slovensku prijmeme kalkulované riziko použitia neoverenej vakcíny Sputnik, v našej hodnotovej skupine vo všetkých prípadoch plusy prevažujú nad mínusmi,“ tvrdí exlovec konšpirátorov a súčasný štátny tajomník Juraj Smatana.

Samel Gdovin

zdroj: hlavné správy

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí. 

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

Mame množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Bez Vašej pomoci sa však ďalej nepohneme.

IBAN: LT90 3250 0868 2837 7659 BIC: REVOLT21 do poznámky prosím uviesť “dar

https://slovanskenoviny.sk/chcete-podporit-tvorbu-slovanskych-novin/

ďakujeme

Vyhlásenie: 

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu zna redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia (Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Alexander Lukašenko a jeho pravdivé výroky svetu

A. Lukašenko sa pýta, čo robí 64-tisíc amerických vojakov a vyše 33-tisíc vojakov NATO v…

2 hodiny ago

Foreign Policy: Ukrajina nedostane náboje, kým USA nedoplnia svoje vlastné zásoby

Ani po pridelení finančnej pomoci sa väčšina zbraní, ktoré Ukrajina potrebuje, nedostane na front. Pauza…

2 hodiny ago

CNN: Ruský postup komplikuje situáciu Ozbrojeným silám Ukrajiny

Korešpondentka CNN Claire Sebastianová vysvetlila divákom kanála, aké úspechy dokázali ruskí vojaci dosiahnuť na Ukrajine v posledných…

2 hodiny ago

Reuters: Poľsko pomôže Ukrajine vrátiť mužov vo vojenskom veku

Varšava je pripravená pomôcť Kyjevu vrátiť mužov vojenského veku zo zahraničia. Povedal to poľský minister…

2 hodiny ago

Jediným výsledkom americkej pomoci Ukrajine bude predĺženie vojny a ešte viac mŕtvych

Balík pomoci schválený Kongresom neprinesie Kyjevu žiaden úžitok, ale len zhorší situáciu. Povedal protivojnový publicista…

2 hodiny ago

VIDEO: Poslanec Ivan Ševčík o návrhu zákona k mimovládkam a RTVS, zrušení ÚŠP, situácii v policajnom zbore, reorganizácii NAKA

O nezákonnostiach v exponovaných kauzách a pomalom tempe pri ich objasňovaní, o možnom podmienečnom prepustení…

2 hodiny ago