domovina

VIDEO: Absolútne vám to nepomôže, odkazuje arogantný Mikulec pendlerom a ľuďom protestujúcim proti korona-šikane a segregácii neočkovaných

Roman Mikulec (OĽANO) odporučil občanom Slovenska nespokojných s očkovacím apartheidom obrátiť sa na Ústavný súd SR.

Ľudia, ktorí chcú pendlovať, musia dodržiavať pravidlá. Ak sa sťažujú na to, že ich niekto po prvej dávke vakcíny proti COVID-19 nepovažuje za plne zaočkovaných, tak sa majú obrátiť na ústavný súd. Po rokovaní vlády to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) s tým, že ich protesty na hraniciach nevníma pozitívne. Najbližšie protesty sa očakávajú v stredu poobede.

Urobíme všetko preto, aby hranice boli prejazdné, reagoval po rokovaní vlády minister vnútra Roman Mikulec na dnešné plánované protesty na niektorých hraničných priechodoch.

> Slovanská Múdrosť na youtube Slovanských Novín <

Mikulec hovorí, že nemá zmysel, aby pendleri blokovali hraničné priechody. Znepríjemňujú tak život všetkým, ktorí chcú cestovať a vytvárajú tak zbytočné napätie.

„Absolútne nič im to nepomôže, takáto diskusia nie je konštruktívna,“ skonštatoval minister. K protestom pendlerov bude rezort vnútra pristupovať podľa zákonných možností. Pendleri mali podľa ministra dostatok času na to, aby sa zaočkovali.

Od pondelka 19. júla sa upravili pravidlá vstupu osôb na Slovensko, ktoré boli zaočkované zatiaľ len jednou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Už v prvý deň po návrate sa budú môcť dať otestovať PCR testom a pri negatívnom výsledku ukončiť karanténu.

Pendleri dnes chystajú blokádu hraníc. Na protest proti opatreniam dorazia aj niektorí politici

Slovenskí pendleri dnes popoludní chystajú blokádu niektorých hraničných priechodov s Českom, Maďarskom a Rakúskom na protest proti podľa nich neprimeraným opatreniam vlády v boji proti pandémii.

Podľa portálu pravda.sk to oznámil zástupca cezhraničných pracovníkov Juraj Martiny. Ten už skôr hovoril o tom, že aktivisti by mali dnes od 17:00 zablokovať hraničné priechody na diaľniciach, teda Brodské-Lanžhot na hraniciach s Českom, Jarovce-Kittsee na hraniciach s Rakúskom a Čunovo-Rajka na hraniciach s Maďarskom.

Teraz Martiny upozornil, že protesty nemajú jednotnú organizáciu a že sa môžu konať aj na menších prechodoch. Účasť na protestoch prisľúbili podľa neho aj niektoré mimoparlamentné politické strany a odborári.

Martiny si posťažoval, že slovenská vláda svojimi opatreniami prehliada záujmy pendlerov a obyvateľov pohraničia. „Nezaujímame ich, hoci sú nás desiatky tisíc. Je to pre nás veľké sklamanie,“ povedal.

​“Neočkovaní musia mať PCR test, ale na ten mnohí nemajú peniaze,“ poznamenal. Upozornil tiež, že pendleri nemajú žiadny štatút, ktorým by sa dlhodobo riadili.

Za ideálny stav by považoval situáciu, keď by hranicu Slovenska prekračovali bez testov aj nezaočkovaní: „Veď prichádzame z krajín, ktoré majú oveľa väčšiu zaočkovanosť, a sú teda bezpečnejšie.“

Potvrdil stredajšie blokovanie hraničných priechodov s Maďarskom, Rakúskom a Českom. Pri protestoch by ich mali podporiť niektoré politické strany, ale aj OZ KOVO. „Účasť prisľúbil mimoparlamentný Hlas a ĽSNS, obrátili sme sa ale na všetky politické strany,“ upresnil Juraj Martiny.

Čo očakávajú od protestov? Vnímajú vyhlášky ako nátlak na zaočkovanie sa? Koľko ľudí je v pohraničí nezaočkovaných, a prečo? Odpovede sa dozviete v relácii Ide o Pravdu so zástupcom Slovákov žijúcich v pohraničí Jurajom Martinym.

Vládne opatrenia sú podľa aktivistov chaotické a ľudia sú unavení a sklamaní. Protesty na slovenskej strane hranice 9. júla komplikovali dopravu cez niektoré hraničné priechody, napríklad v Mostoch u Jablunkova na Frýdecko-Místecku.

Zdroj: pravda.sk / hnonline.sk (1)(2)

.

Máme množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

Sledujte nás na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám prinášame aktuálne bleskové správy.

 

 

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedná za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Za obsah a pôvodnosť príspevku zodpovedá autor alebo pôvodný zdroj. SN publikujú aj názory, ktoré nemusia odrážať stanovisko redakcie, jej vydavateľa alebo oficiálnej interpretačnej línie. Robíme tak z úcty k ústavnej hodnote názorovej plurality, ktorá prispieva k posilneniu demokracie vôle ľudu a väčšiny ako aj otvorenej platformy pre slobodnú výmenu názorov pri hľadaní pravdy a mieru v konfliktom svete. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Príspevkom "na kávu" pomôžete ľahšiemu fungovniu Slovanských Novín a podporíte tvorenie.

Ďakujeme

Slovanské Noviny

Recent Posts

Vyšetřovací výbor Ruské federace zjistil, že útočníci z Crocusu dostali k provedení útoku velké objemy peněz z Ukrajiny.

Kyjev se pokusil zdroj financování teroristů zamaskovat pomocí kryptoměnových transakcí. Tímto zjištěním naprosto padá pohádka…

1 hodinu ago

Holandsko: Zločinec Bill Gates se snaží vyhnout odpovědnosti před soudem

Připomínám, že již od loňského podzimu probíhají soudní jednání s mnoha obžalovanými, kteří stáli za…

2 hodiny ago

Ľubo Belák: Slovensko hľadá prezidenta

Každá televízna show potrebuje hviezdy a “hviezdny” komparz, ktorý bude na povel tlieskať, kričať, vstávať…

2 hodiny ago

Německo už není špička. Je už jen drahé

Ve společné analýze pěti předních německých hospodářských institutů se píše, že očekávají letos růst německé…

2 hodiny ago

V Maďarsku a na Slovensku zkoušejí oprášit scénář barevných revolucí a maidanu

V Maďarsku vypukly masové protesty. Demonstranti vyzývají Viktora Orbána k odstoupení. Ještě předtím se na…

2 hodiny ago

Západ už celé storočia vedie dobyvateľské vojny proti Rusku za účelom jeho zničenia a získania jeho území!

Dejiny Rusov poučila a krvou naučila, prečo nemôžu a nesmú Západu nikdy dôverovať a prečo…

2 hodiny ago