K porozumeniu Čelovekom

Žihľavový chlieb

Vitamínová bomba, veľmi chutná, liečivá a krásna

Žihľavu dáme do nádoby a zalejeme vriacou vodou. Po niekoľkých minútach vriacu vodu vylejeme a zalejeme ľadovou vodu. Takto pripravená žihľava sa zvyčajne používa na plnenie koláčov, do šalátov, ako komponent do omelety alebo chleba.

Na cesto musíme žihľavu rozmixovať v mixéri. Potrebujeme asi 500 ml takejto zelenej hmoty. Do mixéra môžeme pridať pár strúčikov cesnaku – bude to ešte chutnejšie.

Do hmoty pridáme soľ, 1 polievkovú lyžicu oleja a sirup z brezovej šťavy – môžeme nahradiť medom, cukrom. Preosejeme 150 g múky. Pridáme zvyšnú múku (asi 300 g) v závislosti od múky a miesime. Cesto zrolujeme do lopty a prikryjeme fóliou a uterákom. Dáme do tepla a čakáme až cesto nakysne.

Potom – posypeme stôl múkou a tvarujeme, až kým sa cesto neprestane lepiť na ruky. Ruky si môžeme natrieť olejom. Vytvarované cesto vložíme do formy.

O hodinu neskôr cesto vyplní formu až po okraj. Rúru necháme zohriať na maximum. Na dno vložíme keramickú nádobu. Medzitým namažeme povrch chleba medom a vodou alebo sirupom. Posypeme ľanom a sezamovými semienkami.

Nalejeme vodu do misy v rúre – musíme vytvoriť paru. Teplota je 280 stupňov. V tomto režime necháme 10 minút. Vodu odstránime, rúru rýchlo vyvetráme. Teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme, až kým sa chlieb neupečie, asi 40 minút.

zdroj a preklad: OZ Biosféra www.biosferaklub.info

.

PODPORTE nezávislé médium.

Všetok obsah na tejto stránke je bezplatný. Vaša podpora bude použitá na rozvoj a propagáciu stránky, aby sa o nej dozvedelo čo najviac ľudí.

Aj malá čiastka dostatočne pomôže.

Mame množstvo plánov, ako sa naďalej zlepšovať a ponúkať Vám čo najkvalitnejší žurnalistický obsah.

 




ďakujeme

Sledujte náš kanál na jednej z najbezpečnejších chatovacích aplikácií Telegram, na ktorom vám budeme prinášať aktuálne správy a zaujímavé videá.

LISTINA ZÁKLADNÝCH PRÁV A SLOBÔD

čl.17. Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené. Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, tlačou, obrazom, alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu.

Čl.20. Právo slobodne sa združovať je zaručené. Každý má právo spolu s inými združovať sa v spolkoch, spoločnostiach a iných združeniach.

Vyhlásenie:

Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi redakcie Slovanské Noviny. Zodpovednosť za obsah tohto článku nesie výhradne jeho autor. Redakcia Slovanské Noviny nie je zodpovedné za akékoľvek prípadné nepresné či nesprávne informácie v tomto článku. Medicínske a lekárske texty, názory a štúdie v žiadnom prípade nemajú nahradiť konzultácie a vyšetrenia lekármi v zdravotníckom zariadení alebo inými odborníkmi. Slovanské Noviny dáva súhlas na zdieľanie našich pôvodných článkov na ďalších nekomerčných internetových stránkach, ak nebude zmenený ich text a názov. Pri zdieľanom článku musí byť uverejnený zdroj a autor. Ak chcete články z nášho webu publikovať v tlači či inými formami, vrátane komerčných internetových stránok, kontaktujte redakciu na redakcia@slovanskenoviny.sk

UPOZORNENIE:

Vážení čitatelia – diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne.

Diskusia

(Pripojiť sa do diskusie je možné len po registrácii a následnom prihlásení sa do účtu.)

 

Odporúčame

%d blogerom sa páči toto: